מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

הכנת פסטה ביתית

בימים החמים האלה, אין כמו להכין אוכל קל ומהיר הכנה. תנסו להכין פסטה בבית.
ההבדל בין פסטה ביתית לפסטה קנויה, הוא גדול, גם בטעם וגם במרקם, נכון שזה קצת עבודה, אבל שווה כל רגע.

כמה הערות מקדימות:
1.     את המכונה צריך לקמח כל הזמן, כדי להקל על הרידוד
2.    לפני שאתם מכינים את הפסטה תוודאו שיש לכם משטח עבודה מספיק גדול, כדי שאפשר יהיה לרדד את הבצק וגם קחו בחשבון שהמשטח מתלכלך מאוד מכמות הקמח שנצטרך במהלך הרידוד
3.    למי שאין מכונה, יכול לרדד את הבצק במערוך על משטח מקומח לעלה דק, לגלגל או לקפל ולחתוך לרצועות 
4.    אפשר גם להקפיא את הפסטה, אחרי שמרדדים לעובי שרוצים, מקמחים ומקפיאים 
5.    אפשר להכין מקמח רגיל, אפשר מקמח מלא, אני הכנתי מקמח רגיל
6.    להתחיל לרדד את הבצק ממספר 0 ולהמשיך עד לעובי שרוצים, אני רידדתי עד מס' 7 כולל

מצרכים:

  1. 300 גרם קמח מנופה
  2. 3 ביצים בגודל M
  3. 1/2 כפית מלח דק
  4. מעט שמן זית
הכנה:
  1. להכניס את כל החומרים למיקסר או למעבד מזון וללוש לבצק אחיד, מעט קשה
  2. לכסות מיד במגבת מטבח נקיה.
  3. לחתוך בסכין חתיכה מהבצק, לשטח עם הידיים למלבן ולהעביר במכונה. 
  4. אחרי שסיימנו להעביר את הבצק בכל המספרים והוא כבר דק, להעביר את המכונה למצב שחותך פסים, ולהעביר את הבצק ליצירת פסטה.
  5. להרתיח מים בסיר גדול (1 ליטר על כל 100 גר' פסטה), להוסיף מלח וכשרותח להוסיף את הפסטה.
  6. פסטה טרייה מתבשלת תוך 3 דקות מקסימום, אין צורך ביותר. לסנן, להוסיף רוטב ולהגיש.
  7. אתם יכולים לבחור רוטב לבן, או אדום.
  8. אנחנו הלכנו על אדום, טיגנו בצל, הוספנו רסק בישלנו מעט עם מי הפסטה וחיברנו לפסטה.
  9. לפזר למעלה הרבה פרמזן, בתיאבון ותהנו
 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים