מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד עשירה מתאימה לימי הולדת

לא צריך שום סיבה מיוחדת, להכין עוגת שוקולד, עוגה שתמיד כיף להכין וכיף לאכול, העוגה עשירה בשוקולד, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד. הפעם הכנתי אותה ליום הולדת 6 של אלמוג שלנו.

מצרכים:

  1. 1.5 כוסות סוכר – אפשר פחות 
  2. 4 ביצים שלמות גודל L
  3. 1 כוס שמן
  4. 2 כוסות קמח תופח או רגיל ו-1 א. אפיה + 3 כפות נס קפה + 1/2 כוס קקאו מנופה + 1/2 כפית סודה לשתייה – לערבב יחד בקערה
  5. 2 כוסות מים רותחים
  6. לקרם גנש: 1 מיכל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר או חלבי ו-2 כפיות שמן

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות – לשמן תבנית מתאימה בגודל 26 או חד פעמית רגילה
  2. להקציף ביצים שלמות עם הסוכר במשך 5 דקות לקבלת קצפת אוורירית, להוסיף שמן ולערבב
  3. להוסיף בהדרגה: מים, קמח, מים, קמח, לאחד את שתי התערובות למרקם חלק
  4. לשפוך לתבנית, לאפות ב-175 מעלות כ-45 דקות בערך, חמש דקות לפני הסיום לבדוק עם קיסם, אם מוכן להוציא מהתנור, לא לייבש

הכנת הגנש: 

  1. בקלחת מתאימה להביא לרתיחה שמנת מתוקה
  2. לשפוך מעל את השוקולד לערבב עד להמסת השוקולד, להוסיף שמן, לערבב
  3. לשפוך על העוגה האפויה, אפשר לפזר מעל קוקוס

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים