היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד עשירה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לא צריך שום סיבה מיוחדת, להכין עוגת שוקולד, עוגה שתמיד כיף להכין וכיף לאכול, העוגה עשירה בשוקולד, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד. הפעם הכנתי אותה ליום הולדת 6 של אלמוג שלנו.

מצרכים:

  1. 1.5 כוסות סוכר – אפשר פחות 
  2. 4 ביצים שלמות גודל L
  3. 1 כוס שמן
  4. 2 ו-1/2 כוסות קמח תופח או רגיל ו-1 א. אפיה + 2 כפות נס קפה + 5 כפות קקאו מנופה + 1/2 כפית סודה לשתייה – לערבב יחד בקערה
  5. 2 כוסות מים רותחים
  6. לקרם גנש: 1/2 כוס שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר או חלבי

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות – לשמן תבנית מתאימה בגודל 26 או חד פעמית רגילה
  2. להקציף ביצים עם הסוכר במשך 5 דקות לקבלת קצפת אוורירית, להוסיף את השמן ולערבב
  3. להוסיף בהדרגה: תערובת הקמח, מים, קמח, מים, לאחד את שתי התערובות למרקם חלק
  4. לשפוך לתבנית, לאפות ב-175 מעלות כ-45 דקות בערך,  חמש דקות לפני הסיום לבדוק עם קיסם, אם מוכן להוציא מהתנור

הכנת הגנש: להכניס שוקולד לקערה, להמיס בנפרד את השמנת המתוקה ולשפוך מעל השוקולד, לערבב היטב ולשפוך על העוגה לאחר שנאפתה. מי שאוהב יכול לפזר קוקוס.

 

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים