לא צריך שום סיבה מיוחדת, להכין עוגת שוקולד, עוגה שתמיד כיף להכין וכיף לאכול, העוגה עשירה בשוקולד, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד. הפעם הכנתי אותה ליום הולדת 6 של אלמוג שלנו.
מצרכים:
- 1.5 כוסות סוכר – אפשר פחות
- 4 ביצים שלמות גודל L
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח או רגיל ו-1 א. אפיה + 3 כפות נס קפה + 1/2 כוס קקאו מנופה + 1/2 כפית סודה לשתייה – לערבב יחד בקערה
- 2 כוסות מים רותחים
- לקרם גנש: 1 מיכל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר או חלבי ו-2 כפיות שמן
הכנה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות – לשמן תבנית מתאימה בגודל 26 או חד פעמית רגילה
- להקציף ביצים שלמות עם הסוכר במשך 5 דקות לקבלת קצפת אוורירית, להוסיף שמן ולערבב
- להוסיף בהדרגה: מים, קמח, מים, קמח, לאחד את שתי התערובות למרקם חלק
- לשפוך לתבנית, לאפות ב-175 מעלות כ-45 דקות בערך, חמש דקות לפני הסיום לבדוק עם קיסם, אם מוכן להוציא מהתנור, לא לייבש
הכנת הגנש:
- בקלחת מתאימה להביא לרתיחה שמנת מתוקה
- לשפוך מעל את השוקולד לערבב עד להמסת השוקולד, להוסיף שמן, לערבב
- לשפוך על העוגה האפויה, אפשר לפזר מעל קוקוס