היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

כיסונים של סבתא אילנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. בשנים האחרונות, אני מכינה. אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר. 

מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל כמו בתמונה. מי שרוצה פחות, יכול להקטין כמויות של הבצק.

סרטון על ההכנה

מצרכים למילוי, להכין ולהניח במקרר:

  1. 1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת + 2 כפות גבינה רכה 5%
  2. לערבב בקערה, לכסות ולהניח במקרר.

מצרכים לבצק:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 4 ביצים שלמות
  3. 1 כפית מלח
  4. 2 כוסות מים

הכנת הבצק:

  1. להכניס למיקסר קמח, ביצים, מלח ו-1.5 כוסות מים, להתחיל ללוש ולהוסיף מים במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש
  2. לעטוף בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש.
  3. לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה מעט עבה ולקרוץ עיגולים.
  4. למלא בגבינה שמחכה לנו במקרר, לסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים.
  5. להניח על מגש מכוסה בניילון.
  6. בשלב הזה אפשר להקפיא את הכיסונים ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש.

הכנת הכיסונים: בסיר מתאים שיכיל לפחות 6 כיסונים ביחיד, להרתיח מים עם כף מלח, להכניס כיסונים, כל פעם קצת, כשהם צפים, הם מוכנים, להמשיך להרתיח עוד 10 דקות, להוציא לקערה מתאימה ולהמשיך עם עוד כיסונים. להגיש חם ישר מהסיר. אפשר לאכול אותם איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינת חמד בולגרית או צפתית מגורדות.

קצת צילומים על התהליך 

 

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

4 תגובות

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: