את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. בשנים האחרונות, אני מכינה. אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.
מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל כמו בתמונה. אפשר להקטין כמויות.
סרטון על ההכנה
מצרכים למילוי, להכין ולהניח במקרר:
- 1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת + 2 כפות גבינה רכה 5%
- לערבב בקערה, לכסות ולהניח במקרר.
מצרכים לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- 4 ביצים שלמות
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
הכנת הבצק:
- להכניס למיקסר קמח, ביצים, מלח ו-1.5 כוסות מים, להתחיל ללוש ולהוסיף מים במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש
- לעטוף בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש.
- לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה מעט עבה ולקרוץ עיגולים.
- למלא בגבינה שמחכה לנו במקרר, לסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים.
- להניח על מגש מכוסה בניילון.
- בשלב הזה אפשר להקפיא את הכיסונים ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש.
בישול הכיסונים:
- בסיר רחב, להרתיח מים עם כף מלח, כשרותח, להכניס כיסונים, כל פעם קצת, כשהם צפים, הם מוכנים, לתת להם עוד 5 דקות ולהוציא לקערה מתאימה ולהמשיך עם עוד כיסונים.
- להגיש חם ישר מהסיר. אפשר לאכול אותם איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינת חמד בולגרית או צפתית מגורדות.
קצת צילומים על התהליך
4 תגובות
ברומנית קרפאלך ממולא גבינה מתוקה יאמי
תודה.. המתכון עם גבינה מלוחה..
תודה נראה טעים מאד
מבטיחה שטעים מאוד…