מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

כיסונים של סבתא אילנה

את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. בשנים האחרונות, אני מכינה. אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר. 

מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל כמו בתמונה. אפשר להקטין כמויות.

סרטון על ההכנה

מצרכים למילוי, להכין ולהניח במקרר:

  1. 1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת + 2 כפות גבינה רכה 5%
  2. לערבב בקערה, לכסות ולהניח במקרר.

מצרכים לבצק:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 4 ביצים שלמות
  3. 1 כפית מלח
  4. 2 כוסות מים

הכנת הבצק:

  1. להכניס למיקסר קמח, ביצים, מלח ו-1.5 כוסות מים, להתחיל ללוש ולהוסיף מים במידת הצורך, עד לקבלת בצק רך וגמיש
  2. לעטוף בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש.
  3. לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה מעט עבה ולקרוץ עיגולים.
  4. למלא בגבינה שמחכה לנו במקרר, לסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים.
  5. להניח על מגש מכוסה בניילון.
  6. בשלב הזה אפשר להקפיא את הכיסונים ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש.

בישול הכיסונים:

  • בסיר רחב, להרתיח מים עם כף מלח, כשרותח, להכניס כיסונים, כל פעם קצת, כשהם צפים, הם מוכנים, לתת להם עוד 5 דקות ולהוציא לקערה מתאימה ולהמשיך עם עוד כיסונים.
  • להגיש חם ישר מהסיר. אפשר לאכול אותם איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינת חמד בולגרית או צפתית מגורדות.

קצת צילומים על התהליך 

 

 

 

 

 

4 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: