מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

דלעת ערמונים במילוי בשר – מנה חגיגית מתאימה לראש השנה

מנה חגיגית, מתאימה לכל השנה, מיוחדת לחגים, תוספת טעימה מאוד וקלה להכנה, הדלעת עכשו בשיא העונה אפשר להכין מראש ולאפות ממש לקראת הארוחה..

מצרכים:

  1. דלעות לפי מספר הסועדים – אני השתמשתי ב-7 דלעות וחציתי אותן 
  2. 1/2 קילו בשר טחון 
  3. 2 בצלים מטוגנים מעט, עם השמן שטוגנו
  4. 1 ביצה  
  5. תבלינים:  1 כפית פלפל שחור,  1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון, 1 כפית בהרט 
  6. מי שאוהב – יכול להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים 

 נתחיל עם תערובת מילוי הבשר: להכניס לקערה את הבשר עם כל המצרכים (2-9), לערבב, לשלוח למקרר למנוחה, אפשר להכין יום מראש.  

הכנת הדלעות

  1. לשטוף היטב את הדלעות, להסיר להן את הקצה של העוקץ, לא נעים להיתקל בו באכילה 
    לחתוך לחצי, להניח בתבנית מתאימה, יש כאלה שמסירים את הראש, אפשר גם כך 
  2. לרסס מעל שמן, לפזר מלח ופלפל שחור 
  3. להכניס לאפיה של 180 מעלות ל-20 דקות , להוציא ולתת להן להתקרר.

לאחר שהתקררו:

  1. למלא את הדלעות בבשר, להניח בתבנית, לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף
  2. לאפות חצי שעה, להוריד את הניירות, להמשיך לאפות עוד 20 דקות לערך. 
  3. איך אוכלים? עם הקליפה? בלי הקליפה? כל אחד וטעמו עמו. שתי האפשרויות טעימות  
המילוי


שימו לב להוציא את העוקץ שסימנתי בעיגול אדום, לא נעים לפגוש אותו תוך כדי אכילה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים