מנה חגיגית, מתאימה לכל השנה, מיוחדת לחגים, תוספת טעימה מאוד וקלה להכנה, הדלעת עכשו בשיא העונה אפשר להכין מראש ולאפות ממש לקראת הארוחה..
מצרכים:
- דלעות לפי מספר הסועדים – אני השתמשתי ב-7 דלעות וחציתי אותן
- 1/2 קילו בשר טחון
- 2 בצלים מטוגנים מעט, עם השמן שטוגנו
- 1 ביצה
- תבלינים: 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כמון, 1 כפית בהרט
- מי שאוהב – יכול להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
נתחיל עם תערובת מילוי הבשר: להכניס לקערה את הבשר עם כל המצרכים (2-9), לערבב, לשלוח למקרר למנוחה, אפשר להכין יום מראש.
הכנת הדלעות:
- לשטוף היטב את הדלעות, להסיר להן את הקצה של העוקץ, לא נעים להיתקל בו באכילה
לחתוך לחצי, להניח בתבנית מתאימה, יש כאלה שמסירים את הראש, אפשר גם כך - לרסס מעל שמן, לפזר מלח ופלפל שחור
- להכניס לאפיה של 180 מעלות ל-20 דקות , להוציא ולתת להן להתקרר.
לאחר שהתקררו:
- למלא את הדלעות בבשר, להניח בתבנית, לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף
- לאפות חצי שעה, להוריד את הניירות, להמשיך לאפות עוד 20 דקות לערך.
- איך אוכלים? עם הקליפה? בלי הקליפה? כל אחד וטעמו עמו. שתי האפשרויות טעימות
המילוי
שימו לב להוציא את העוקץ שסימנתי בעיגול אדום, לא נעים לפגוש אותו תוך כדי אכילה