היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

עוגת גבינה בתוספת דבש עם נגיעות פטל ושושנים ממשק לין – על מצע ביסקוויטים בציפוי קוקוס קלוי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגה טעימה, קלה להכנה, מתאימה לכל השנה

מצרכים

ביסקויטים – 200 גרם בטעם שוקולד או רגיל בטעם שוקולד ידגיש את הצבעים

50 גרם חמאה מומסת

סוכר – 3/4 כוס

גבינה – 750 גרם אני משתמשת ב- 5%

ביצים שלמות 4

אינסטנט פודינג וניל – 4 כפות

סוכר וניל – 2 חבילות

דבש עם נגיעות פטל ושושנים ממשק לין – 2 כפות

שמנת רגילה – 2. אני השתמשתי בשמנת -9% + 2 כפות סוכר

קוקוס קלוי: 100 גרם, לקלות במחבת להזהר לא לשרוף

הכנה:

לחמם תנור ל-175 מעלות ולהכין תבנית בגודל 24 ס"מ, לשמן מעט עם חמאה

במעבד מזון: לרסק ולאחד ביסקויטים עם חמאה ו-1/4 כוס סוכר, לשטח בתבנית

להכניס למקפיא עד שנסיים להכין את המילוי.

 להכניס לקערה: גבינה, ביצים, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וניל ויתרת הסוכר

לערבב מרית או עם מקצפת יד במהירות איטית, לא להקציף רק לערבב

כשכל התערובת אחידה – לשפוך מעל הביסקויטים

להכניס לתנור לאפיה של חצי שעה.

בינתיים לערבב 2 שמנת רגילה עם 2 כפות סוכר עד להמסת הסוכר

לאחר חצי שעה להוציא בזהירות את העוגה, לשפוך מעליה את השמנת, ליישר ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה. להוציא ולקרר.

כשהעוגה קרה, לפזר מעל את פתיתי הקוקוס

לכסות בנייר כסף או בבית לעוגה ולהכניס למקרר לפחות ללילה להתגבש

Translate »