היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

פלאפל הבית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מי לא אוהב פלאפל ועוד שמכינים לבד בבית, מצרפים לזה טחינה, סלט ירקות, קצת חריף ומתענגים. ההכנה לא מסובכת ולא קשה. אני מכינה מראש כמות של גרגרי חומוס ומקפיאה. את החומוס משרים במים לפחות 12-15 שעות, להחליף פעמיים שלוש את המים, אני השתמשתי בחומוס מהסוג הקטן, של סוגת.

מצרכים

  • 3 כוסות גרגירי חומוס יבש מושרה שטוף ומסונן
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 8 שיני שום
  • 1 כפית סחוג – רצוי ביתי אם אין, אפשר קנוי, מי שאוהב חריף שיוסיף כמות גדולה יותר
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות קמח ו-1 כף פירורי לחם
  • 2 כפות שומשום
  • תבלינים: כמון, מלח, פלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

הכנה

  • להכניס למעבד מזון: חומוס, כוסברה, פטרוזיליה, בצל, שום סודה ותבלינים
  • לעבד ביחד עד לקבלת תערובת אחידה
  • להעביר לקערה לערבב ולכסות בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה
  • ליצור כדורים ולהניח על מגש, בינתיים לחמם שמן עמוק
  • לטגן בשמן עד שמזהיבים, להוציא למסננת ולהגיש מיד בליווי פיתות חמות, סלט ירקות, טחינה או חומוס ביתי
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פוסטים בסגנון
Translate »