מי לא אוהב פלאפל ועוד שמכינים לבד בבית, מצרפים לזה טחינה, סלט ירקות, קצת חריף ומתענגים. ההכנה לא מסובכת ולא קשה. אני מכינה מראש כמות של גרגרי חומוס ומקפיאה. את החומוס משרים במים לפחות 12-15 שעות, להחליף פעמיים שלוש את המים, אני השתמשתי בחומוס מהסוג הקטן, של סוגת.
מצרכים
- 3 כוסות גרגירי חומוס יבש מושרה שטוף ומסונן
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1 בצל גדול
- 8 שיני שום
- 1 כפית סחוג – רצוי ביתי אם אין, אפשר קנוי, מי שאוהב חריף שיוסיף כמות גדולה יותר
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות שומשום
- תבלינים: כמון, מלח, פלפל שחור
- שמן לטיגון עמוק
הכנה
- להכניס למעבד מזון: חומוס, כוסברה, פטרוזיליה, בצל, שום סודה ותבלינים
- לעבד ביחד עד לקבלת תערובת אחידה
- להעביר לקערה לערבב ולכסות בניילון נצמד למנוחה של חצי שעה לפחות
- ליצור כדורים ולהניח על מגש, בינתיים לחמם שמן עמוק
- לטגן בשמן עד שמזהיבים, להוציא למסננת ולהגיש בליוויית פיתות חמות, סלט ירקות, טחינה או חומוס ביתי
10 תגובות
יאמי,את הכדורים את יוצרת ביד או במכשיר?
היי יוצרת צורת עיגול ביד, אפשר כל צורה
תדה
כמה זמן צריך להשרות את החומוס? תודה
אני משרה לילה, אפשר יותר
גבריאלה את צודקת…
היי דינה, כתבתי לפחות 12-15 שעות..
היי דינה, כתבתי לפחות 12-15 שעות, אפשר יותר
מעולה תודה רבה חג שמח !!!?
קלרה תודה רבה…