היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

עוגה בחושה עם מחית נוגט ופרג

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני אוהבת לאלתר מתכונים, בפרט שמדובר בעוגות בחושות, כי מה כבר יכול להיות לא טוב? אז המצאתי מתכון לעוגה בחושה עם מחית נוגט ופרג, היה לי בבית מחית נוגט ופרג, מעט מכל דבר, ערבבתי אותן ביחד, בערך 400 גרם, הכנתי תערובת של עוגת מייפל, פיזרתי עליה את המחית ואפיתי. עוגה טעימה מאוד.

להכין תבנית עם נייר אפייה, אני אפיתי בתבנית מלבנית, גודל 30/20

מצרכים:

  1. 1 כוס מיץ תפוזים
  2. 4 ביצים שלמות
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 400 גרם (מיכל) מחית נוגט או מעורב עם פרג כמו במתכון שלי
  6. 2 ו-3/4 כוסות קמח תופח או קמח רגיל ו-1 שקית אבקת אפייה
  7. 1 שקית סוכר וניל

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות להכין תבנית מתאימה עם נייר אפייה, לשמן מעט 
  2. להכניס לקערה את הקמח, אבקת אפיה וסוכר וניל לערבב
  3. בקערה נפרדת: להקציף 2 דקות ביצים עם סוכר, להוסיף מיץ ושמן ולערבב
  4. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  5. לשפוך את התערובת לתבנית, ליישר
  6. מעל לפזר את המחית בכמה מקומות עם כף
  7. אחרי רבע שעה של אפייה, להוציא את התבנית ולערבב את העוגה
  8. לאפות בערך 40 דקות, לבדוק עם קיסם
  9. לשמור עטופה בניילון נצמד
Translate »