טישפישטי – אני עושה כבוד לחברה שלי סימה ארוטשס ז"ל, שאני כל כך מתגעגעת אליה, המתכון הזה ממנה, אני לא יודעת מאיפה המקור של העוגה, נדמה לי טורקיה כי החברה שלי היתה טורקיה, בשלנית ואופה מעולה.
סרטון על תהליך ההכנה
מצרכים לעיסה:
- 3 כוסות קמח מנופה + 2 אבקת אפיה או קמח תופח
- 3 כוסות סולת
- קורט קינמון
- 1 מחמאה – במתכון של החברה שלי אין מחמאה, אבל אני הוספתי כדי שהמסה תדבק
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות שמן
מצרכים למילוי: לערבב ביחד את כל המצרכים
- 200 גרם אגוזים מרוסקים לא טחונים
- 5-6 כפות קינמון
- 100 גרם שומשום
- מעט ציפורן למי שאוהב מוסיף מאוד
- שקדים לפיזור מעל
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות ולשמן תבנית, אני הכנתי בתבנית של התנור
- בקערה מתאימה לערבב: קמח, א. אפיה, סולת וקינמון (1-3 מהמצרכים)
- בסיר מתאים להרתיח: שמן, מים וסוכר (4-7 מהמצרכים)
- כשרותח, לשפוך מעל הקמח והסולת, לערבב היטב בכף עץ, עד לקבלת עיסה אחידה
- לחלק את העיסה לשניים, להניח בתבנית שכבה ראשונה מהבצק לפזר מעל את תערובת האגוזים
- לכסות בשכבת הבצק הנוספת, לקחת כל פעם קבוצת בצק וליישר עד לכיסוי שכבת האגוזים
- בסכין חדה לחתוך למעויינים או מרובעים, להניח על כל מעויין/ריבוע שקד
- להכניס לתנור ולאפות כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב, להשגיח שלא ישרף
תגובה אחת
Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your WordPress :). Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0