כשהייתי בסופר לפני שבועיים וראיתי שזיפים מיד ראיתי ריבת שזיפים ולהכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.
כמה הערות מקדימות וחשובות:
- סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
- כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. מאחר ואין לי פקטין בבית, לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים שזה מהווה מקור לפקטין. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים.
- את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים.
- כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה.
- את הצנצנות צריך לעקר: להרתיח מים ולשפוך לתוך הצנצנות לכמה דקות
מצרכים:
- 1 קילו של כל פרי שאוהבים – שטוף וחתוך
- 1 קילו סוכר
- 1 תפוח עץ עם הקליפה
- 1 לימון שלם
הכנה:
- בסיר מתאים, להניח את הפירות החתוכים, לפזר מעל סוכר
- להשאיר לכמה שעות, אני משאירה לילה שלם
- להביא לרתיחה את הסיר, להרתיח כמה דקות, להוציא קצף אם יש
- להנמיך את האש ולבשל בערך שעה שעה וחצי, כל הזמן להקפיד לערבב
- לבדוק את הריבה כמו שכתבתי למעלה בהערות
- לקראת סוף הבישול, להוסיף מיץ לימון, כדי לאזן את המתיקות.
- זהו, יש לנו ריבת הבית… איזה כייף…
2 תגובות
כן גם אני הופתעתי מהצבע… תודה..
יש לה צבע יפה כאילו עכשיו העונה..