היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קונפיטורה שזיפים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כשהייתי בסופר לפני שבועיים וראיתי שזיפים מיד ראיתי ריבת שזיפים ולהכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.

כמה הערות מקדימות וחשובות: 

  1. סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
  2. כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. מאחר ואין לי פקטין בבית, לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים שזה מהווה מקור לפקטין. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים.
  3. את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים.
  4. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה.
  5. את הצנצנות צריך לעקר: להרתיח מים ולשפוך לתוך הצנצנות לכמה דקות

מצרכים:

  1. 1 קילו של כל פרי שאוהבים – שטוף וחתוך 
  2. 1 קילו סוכר
  3. 1 תפוח עץ עם הקליפה
  4. 1 לימון שלם

הכנה:

  1. בסיר מתאים, להניח את הפירות החתוכים, לפזר מעל סוכר
  2. להשאיר לכמה שעות, אני משאירה לילה שלם
  3. להביא לרתיחה את הסיר, להרתיח כמה דקות, להוציא קצף אם יש
  4. להנמיך את האש ולבשל בערך שעה שעה וחצי, כל הזמן להקפיד לערבב
  5. לבדוק את הריבה כמו שכתבתי למעלה בהערות
  6. לקראת סוף הבישול, להוסיף מיץ לימון, כדי לאזן את המתיקות.
  7. זהו, יש לנו ריבת הבית… איזה כייף…

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: