מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מרק כתום, כי זה הכי מתאים לעונה, בריא וללא שמן

אין כמו מרק בימים האלה. מרק כתום. אני בדרך כלל מכינה אחה"צ ואז כשחשוך וגשום בחוץ, אין כמו מרק כתום חמים וטעים, מירקות טריים שעשירים בויטמינים שכל כך חשובים לגוף שלנו במיוחד בחורף. ועוד דבר חשוב… ללא שמן בכלל.

אפשר להוסיף/להחליף ירקות כתומים, מה שאוהבים (לדוגמא דלעת במקום דלורית,
אפשר להשאיר את הירקות שלמים ואפשר לטחון
אפשר להוסיף אטריות דקות שהורתחו כמה דקות, אם משאירים את הירקות שלמים, אז מוסיפים כמה דקות לפני סיום הבישול, אם טוחנים את המרק, אז מוסיפים את האטריות רק לאחר הטחינה.

מצרכים: אפשר להקטין או להגדיל כמויות לפי מספר הסועדים

  1. 2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות
  2. 1 דלורית בינונית, חתוכה גם לקוביות
  3. 2 גזרים חתוכים לקוביות
  4. תבלינים: לערבב מעט מלח וכורכום

הכנה:

  1. להכניס את כל המצרכים לסיר, כולל התבלינים
  2. למלא מים קצת מעל הירקות
  3. להביא לרתיחה של 5 דקות, להנמיך את האש ולבשל עוד בערך עשרים דקות
  4. להעביר את המרק בזהירות למג'מיקס ולטחון
  5. אפשר לטחון ישר בתוך הסיר, עם מוט, אבל בזהירות 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים