גם את החרוסת אני מכינה בבית. ההכנה פשוטה וקלה: קולה אגוזים, מרסקת, מבשלת את התמרים עם סילאן ומים והחרוסת מוכנה.
הוראות מקדימות:
- את האגוזים לקלות בתנור או במחבת כמה דקות ולאחר מכן לרסק במעבד מזון
- אפשר לערבב שני סוגים של אגוזים, אני ערבבתי אגוזי מלך ואגוזי פקאן
- תמרים מעובדים – אני קניתי של תמר שאן, אומנם כפי שהם מבטיחים ללא חרצנים, אבל כן מצאתי חרצנים וגם היו חתיכות של הקצוות הקשים של התמר שלא נעים להיתקל בהן, לכן לאחר הבישול, לסנן ומה שנשאר במסננת לבדוק ידני ואת העיסה הנקייה להחזיר לסיר
- אפשר כמובן להקטין/להגדיל כמויות
מצרכים:
- 1 חבילה תמרים – לא משנה מאיזה חברה
- 1 צנצנת סילאן של 500 גרם
- 1/2 קילו אגוזים קלויים וגרוסים
- עד 1 כוס מים
הכנה:
- להכניס לסיר את חבילת התמרים
- לשפוך מעל חצי מכמות הסילאן, להתחיל לבשל
- לערבב כל הזמן עד למעיכת חבילת התמרים
- להוסיף את כל הסילאן, להמשיך לבשל
- להוסיף מים לתוך צנצנת הסילאן, לערבב עם מה שנשאר, לשפוך לסיר
- לערבב עד לקבלת תערובת שאוהבים, בין מימית לסמיכה. אני אוהבת את החרוסת סמיכה
- לקרר מעט ולסנן את התערובת, להוציא קצוות ואם יש חרצנים ואת התערובת להחזיר לסיר
- לשפוך את האגוזים גם לסיר, לערבב עם הסילאן
- לקרר ולהכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר
Post Views:
95
2 תגובות
חיה תודה…
בתיה יקרה, החרוסת שלך נראית נפלא, המרכיבים מצויינים. אני חוששת שהאשכנזים שלי לא יוותרו על החרוסת האשכנזית שהיט טובה אבל שלך יותר לטעמי. איך שלא יהיה – חג חירות שמח ושנשמע רק טוב אלו מאלו.