אני לא יודעת למה קוראים לעוגה הזו עוגת קרמבו, היא אפילו לא מזכירה קרמבו. מה שלא יהיה העוגה הזו טעימה בטירוף, קלה להכנה וקוצרת מחמאות.
לפעמים אני מכינה אותה ללא התחתית, רק קצפת ושוקולד.
- 5 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- אינסטנט פודינג שוקולד
- 2 כפות שמן
מצרכים לקצפת:
- 1 שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוסוס חלב
מצרכים לציפוי השוקולד:
- 1 שמנת מתוקה
- 250 גרם שוקולד חלב/מריר מה שאוהבים
- 1 כפית שמן
הכנה:
מכינים קודם את ציפוי השוקולד:
בקערת זכוכית שוברים את השוקולד, בקלחת מרתיחים שמנת מתוקה, כשרותח, שופכים מעל השוקולד, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים שמן מערבבים, שומרים מכוסה במקרר.
לחמם תנור ל-180 מעלות
- להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה סוכר לקבלת קצפת יציבה
- להוסיף בעדינות בעזרת מרית, חלמונים, אינסטנט פודינג שוקולד ושמן ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
- לשפוך לתבנית ולאפות 20 דקות = לקרר
- להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה
- לשפוך על העוגה, מעליה לשפוך את השוקולד שמחכה לנו במקרר
- להכניס למקרר עד להתגבשות