מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סטייק פרגית במילוי פטריות ועשבי תיבול

מנה חגיגית מאוד, מתאימה לכל השנה. זו המנה שתככב אצלי על שולחן החג בערב ראש השנה ואם תכינו אותה, היא תקפיץ לכם את ארוחת החג.  צריך קצת סבלנות לגלגל את הסטייק אבל אחרי שמבינים איך, זה קל. 
צרכים למילוי:
  1. 8 חתיכות סטייק פרגית שטופות, להניח במסננת לייבוש.
  2. 2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות או טריות
  3.  2 בצלים בינוניים קצוצים
  4.  1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (או סלרי או כוסברה)
  5. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  6. 5 כפות יין אדום

לרוטב:

  1. 1/2 כוס רכז רימונים
  2. 3 כפות סילאן
  3. 5 כפות יין אדום
  4. מעט מלח ופלפל שחור לי הטעם (כי יש כבר במילוי)
  5. להכין מרינדה מהרוטב, להניח בצד 

הכנה:

  1. במחבת לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, להוסיף את הפטריות, לטגן כעשר דקות.
  2. להוסיף יין, מלח ופלפל שחור, לערבב, לכבות את האש. 
  3. להניח בתוך מסננת לחצי שעה בערך, להגיר נוזלים. 
  4. להכניס לתוך קערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה, לערבב 
  5. לפרוס את הסטייק, לקחת בערך שתי כפות מהמילוי ולהניח בקצה 
  6. לגלגל את הסטייק, כשהחלק הפתוח למטה, להניח במגש, ככה לעשות עם כל הסטייקים 
  7. לטבול במרינדה, להניח בתבנית מתאימה, את יתרת המרינדה לשפוך מעל 
  8. לכסות בנייר אפייה ועל זה נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך שעה 
  9. לאחר שעה, להוריד את הניירות, להשחים עוד כעשר דקות ולהגיש חם.

 

טיגון הבצלים                             

הוספת הפטריות והתבלינים
במסננת להגיר נוזלים
המילוי עם הפטרוליזיה
הסטייק מוכן למילוי
המילוי
הגלגול
המישרה שבו נטבול את הסטייק
 זהו מוכן, לתנור
בתיאבון, תהנו

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים