היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סטייק פרגית במילוי פטריות ועשבי תיבול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מנה חגיגית מאוד, מתאימה לכל השנה. זו המנה שתככב אצלי על שולחן החג בערב ראש השנה ואם תכינו אותה, היא תקפיץ לכם את ארוחת החג.  צריך קצת סבלנות לגלגל את הסטייק אבל אחרי שמבינים איך, זה קל. 
צרכים למילוי:
  1. 8 חתיכות סטייק פרגית שטופות, להניח במסננת לייבוש.
  2. 2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות או טריות
  3.  2 בצלים בינוניים קצוצים
  4.  1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (או סלרי או כוסברה)
  5. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  6. 5 כפות יין אדום

לרוטב:

  1. 1/2 כוס רכז רימונים
  2. 3 כפות סילאן
  3. 5 כפות יין אדום
  4. מעט מלח ופלפל שחור לי הטעם (כי יש כבר במילוי)
  5. להכין מרינדה מהרוטב, להניח בצד 

הכנה:

  1. במחבת לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, להוסיף את הפטריות, לטגן כעשר דקות.
  2. להוסיף יין, מלח ופלפל שחור, לערבב, לכבות את האש. 
  3. להניח בתוך מסננת לחצי שעה בערך, להגיר נוזלים. 
  4. להכניס לתוך קערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה, לערבב 
  5. לפרוס את הסטייק, לקחת בערך שתי כפות מהמילוי ולהניח בקצה 
  6. לגלגל את הסטייק, כשהחלק הפתוח למטה, להניח במגש, ככה לעשות עם כל הסטייקים 
  7. לטבול במרינדה, להניח בתבנית מתאימה, את יתרת המרינדה לשפוך מעל 
  8. לכסות בנייר אפייה ועל זה נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך שעה 
  9. לאחר שעה, להוריד את הניירות, להשחים עוד כעשר דקות ולהגיש חם.

 

טיגון הבצלים                             

הוספת הפטריות והתבלינים
במסננת להגיר נוזלים
המילוי עם הפטרוליזיה
הסטייק מוכן למילוי
המילוי
הגלגול
המישרה שבו נטבול את הסטייק
 זהו מוכן, לתנור
בתיאבון, תהנו
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים