- 8 חתיכות סטייק פרגית שטופות, להניח במסננת לייבוש.
- 2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות או טריות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה (או סלרי או כוסברה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 5 כפות יין אדום
לרוטב:
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 3 כפות סילאן
- 5 כפות יין אדום
- מעט מלח ופלפל שחור לי הטעם (כי יש כבר במילוי)
- להכין מרינדה מהרוטב, להניח בצד
הכנה:
- במחבת לטגן במעט מאוד שמן את הבצל, להוסיף את הפטריות, לטגן כעשר דקות.
- להוסיף יין, מלח ופלפל שחור, לערבב, לכבות את האש.
- להניח בתוך מסננת לחצי שעה בערך, להגיר נוזלים.
- להכניס לתוך קערה מתאימה, להוסיף פטרוזיליה, לערבב
- לפרוס את הסטייק, לקחת בערך שתי כפות מהמילוי ולהניח בקצה
- לגלגל את הסטייק, כשהחלק הפתוח למטה, להניח במגש, ככה לעשות עם כל הסטייקים
- לטבול במרינדה, להניח בתבנית מתאימה, את יתרת המרינדה לשפוך מעל
- לכסות בנייר אפייה ועל זה נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בערך שעה
- לאחר שעה, להוריד את הניירות, להשחים עוד כעשר דקות ולהגיש חם.
טיגון הבצלים
הוספת הפטריות והתבלינים
במסננת להגיר נוזלים
המילוי עם הפטרוליזיה
הסטייק מוכן למילוי
המילוי
הגלגול
המישרה שבו נטבול את הסטייק
זהו מוכן, לתנור
בתיאבון, תהנו