להכין לזניה ולהתענג עליה, בעודה חמה אין תענוג גדול מזה, הכנה קלה מאוד, עם מצרכים פשוטים וזמינים.
סרטון קצר על תהליך ההכנה:
מצרכים:
- 1 חבילה דפי לזניה מוכנים
- 1 קופסא של עגבניות מרוסקות ברוטב שום או 2 צנצנות של רוטב פסטה מוכן
- 500 גרם גבינות – מוצרלה וגבינה צהובה
- 1 כפית שטוחה מלח ו-1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 2 שיני שום קצוצות
הכנה:
- לחמם תנור ל-170 מעלות
- להכניס לקערה: גבינות, מלח, פלפל שחור ושום ולערבב היטב
- לקחת תבנית אפיה מתאימה ולרסס מעט בשמן קנולה
- לשטח דפי הלזניה שיכסו את התחתית
- לכסות את דפי הלזניה ברוטב, לפזר מעל רוטב ומחצית מכמות הגבינה6. שוב לחזור על הפעולות: דפי לזניה, רוטב, גבינות
- לסיים בדפי לזניה ולפזר מעל את הרוטב שנשאר כך שכל הדפים יהיו מכוסים בנוזל
- לכסות בנייר אפיה רטוב מעט ומעל בנייר כסף, לאפות בערך שעה
- בגמר האפייה, להשאיר את התבנית בתנור בערך חצי שעה להתגבש – להגיש חם