היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט במילוי ריבת תות שדה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

טארט הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא.

מצרכים:

240 גרם קמח 

 160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות 

 1/4 כפית מלח 

אפשר להוסיף גרידת לימון 

 80 גרם אבק סוכר 

לעבד את החומרים במעבד מזון או במיקסר וו גיטרה עד לפירורים 

להוסיף: 1 ביצה, 1-2 כפות מים קרים או חלב 

לעבד מעט עד שנוצר בצק ולא יותר 

לאסוף ולשטח מעט את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולקרר רבע שעה במקרר 

מילוי: ריבת תות שדה מוכנה

הכנה

לחמם תנור ל-170 מעלות לשמן תבנית טארט בגודל 24

להוציא את הבצק מהמקרר, לחמם מעט עם הידיים, לקחת 3/4 מהבצק, את השאר לרדד לעלה בגודל וגובה התבנית

להניח בתבנית, להדק את הבצק לדפנות

לפזר את הריבה על הטארט

את יתרת הבצק לרדד, לגלג לרולדה, לחתוך לרצועות דקות ואותן להניח שתי וערב על הריבה

לאפות בערך חצי שעה, עד להזהבה. 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים