טארט
הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא
מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים
לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא.
מצרכים:
240 גרם קמח
160 גרם חמאה או מרגרינה קרה בקוביות
1/4 כפית מלח
אפשר להוסיף גרידת לימון
80 גרם אבק סוכר
לעבד את החומרים במעבד מזון או במיקסר וו גיטרה עד לפירורים
להוסיף: 1 ביצה, 1-2 כפות מים קרים או חלב
לעבד מעט עד שנוצר בצק ולא יותר
לאסוף ולשטח מעט את הבצק, לעטוף בניילון נצמד ולקרר רבע שעה במקרר
מילוי: ריבת תות שדה מוכנה
הכנה
לחמם תנור ל-170 מעלות לשמן תבנית טארט בגודל 24
להוציא את הבצק מהמקרר, לחמם מעט עם הידיים, לקחת 3/4 מהבצק, את השאר לרדד לעלה בגודל וגובה התבנית
להניח בתבנית, להדק את הבצק לדפנות
לפזר את הריבה על הטארט
את יתרת הבצק לרדד, לגלג לרולדה, לחתוך לרצועות דקות ואותן להניח שתי וערב על הריבה
לאפות בערך חצי שעה, עד להזהבה.