מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

כופתאות מקמח מצה לפסח במילוי בשר

למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות במילוי בשר במקום הקניידלך הרגילים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות. קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי, להכין מראש ולהקפיא.

זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה. כמו שכתבתי, קצת עבודה, אבל שווה.

קצת תמונות על התהליך   –   הקצפת החלבונים

ערבוב החלבונים עם התערובת

הערות מקדימות:

  1. אפשר וממליצה להכין את הקובה מראש ולהקפיא
  2. גם את המילוי אפשר להכין מראש ולהקפיא
  3. אפשר לבשל את הקובה במרק ואפשר לטגן, בזהירות
  4. מהכמות הזו יוצאות בין 45-50 כופתאות

מצרכים למילוי והכנה

  1. 1/2 קילו בשר טחון או קצוץ 
  2. 4 כפות שמן קנולה
  3. 2 בצלים
  4. 1 כפית שטוחה מלח + 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה + 1 כפית פלפל שחור 
  5. 1/2 חבילה סלרי קצוץ דק
  6. לטגן את הבצל, כשמזהיב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד לספיגת כל הנוזלים, להוסיף סלרי, להמשיך לבשל עד לקבלת תערובת יבשה ללא נוזלים, להוסיף מלח, פפריקה, פלפל, לערבב, להניח לתערובת להתקרר

מצרכים לבצק:

  1. 400 גרם קמח מצות
  2. 2 כפיות מלח + 1 כף פלפל שחור
  3. 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק מאוד
  4. 1/2 כוס שמן אפשר שמן זית או שמן רגיל – אני שמה קנולה
  5. 5 ביצים מופרדות
  6. 2 כוסות מים רגילים מהברז 

הכנת הבצק:

  1. להכניס לקערה גדולה ורחבה: קמח, מלח, פלפל, פטרוזיליה, שמן ו-5 חלמונים ולערבב, להוסיף את המים לאט לאט תוך כדי ערבוב הבצק עד לקבלת בצק מעט רטוב אך נוח לעיבוד.
  2. בקערה נפרדת, להקציף חלבונים לקצף חזק ויציב.
  3. להוסיף את החלבונים בכמה פעמים לתערובת שהכנו ולערבב בכף עץ לתוך הבצק עד שהקצף נבלע היטב בתוך הבצק. אם הבצק דביק מידי להוסיף טיפה של קמח. 
  4. להרטיב מעט את הידיים (ממליצה לעבוד עם כפפות חד פעמיות) וללוש את התערובת, ליצור כדור קטן, אם קבלנו כדור נוח לעבודה, הבצק מוכן. 
  5. לכסות בניילון נצמד להכניס למקרר לפחות לחצי שעה למנוחה, אפשר יותר. 
  6. להוציא את הבצק מהמקרר, לקחת חתיכה מהבצק וליצור גומה כמו בתמונה, למלא וליצור כופתאות בכל צורה שרוצים, עגולים, אליפסים. כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות 
  7. לסדר את הכופתאות במגש שעליו מונח ניילון למניעת הדבקה 
  8. בשלב זה אפשר להקפיא

בישול במרק: להכין מרק עוף עם ירקות שורש, להכניס את הכופתאות, לא בבת אחת, כל פעם בין 5 ל-7 כדורים. כשהם מוכנות הן צפות

לטיגון: לחמם שמן עמוק ולטגן בעדינות, כל פעם 2-3 עד להזהבה 

מאחלת לכולנו חג שמח וטעים

 

 

4 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: