היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

סיור בלוגרים ביקב מוני

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
הוזמנתי לסיור בלוגרים, ביקב מוני בקיבוץ צרעה, ליד בית שמש, על  מורדות הרי יהודה באיזור נחל שורק.
למרות שגדלתי באיזור הזה ואני מכירה את האיזור, זו לי הפעם הראשונה שאני מבקרת ביקב, המקום פסטורלי ויפה, יש כאן כרמים, מטעים של זיתים, מכינים כאן לא רק יינות, גם זיתים, טחינה, סבונים, ראיתי גם גבינות ועוד.

התאספנו כאן בסוכה גם כדי לראות את הנוף המדהים שרואים מכאן. שדות וכרמים כאילו אין להם סוף
מקבלים הסברים על המקום ממר שכיב ערטול ועל הכנת היין מהיינן הראשי של היקב, ששון בן אהרון
את היקב הקימה משפחת ערטול בתחילת שנות השמונים, המשפחה נוצרית ערבית מכפר מרא`ר שבגליל. אב המשפחה, שכיב (אמצעי בתמונה) קרא למקום יקב מוני, על שם בנו, ד"ר מוניר ערטול שנפטר בגיל 29. שכיב הגיע לכאן עם בני משפחתו ורכש את כל האיזור הזה, 1,800 דונם של כרמים ומטעים של זיתים כל בניו עובדים אתו ביקב ובכרמים
כאן מקפידים מאוד על דרישות משרד החקלאות, דהיינו, דילול הענבים, ריסוס מבוקר וגידול נכון של הגפן עד לתקופת הבציר.
בסמוך ליקב נמצא מנזר דיר רפעאת, יש כאן נזירות (לא הסכימו שנצלם אותן) חנות מזכרות, וכן תוצרת של המקום שנמכרת כאן: דבש, משקאות וכו`. הזכיר לי קצת את מנזר לטרון.
  
האיזור כאן מדהים ויפה, איזור עם מזג אוויר מאוד נוח ומתאים לגידולים של ענבים, זיתים ועוד, שמן הזית של יקב מוני הוא ידוע ומפורסם.
אנחנו יורדים לכרמים ומקבלים הסברים מששון היינן.
בכרמים יש הרבה זנים של ענבים, הכורמים בוחרים את החלקות הטובות ומהם מפיקים את היין המשובח. יש חלקות שנמצאות על אדמה רכה, חלקות על אדמה קשה יותר, חלקות על מקום גבוה, על מקום נמוך, חלקות באיזור קר במיוחד, שם מופק כנראה היין המשובח יותר, ככל שקר יותר הגפנים יהיו גבוהים יותר ויניבו יותר פרי.
בני המשפחה מטפלים בכל הכרמים, החלקות נבדקות כל הזמן ונלקחות דגימות לבדיקות מעבדה ובכך מצליחים לייצר יין ישראלי יחודי.
חוזרים מהכרמים ליקב. כאן ביקב, יש 2 מערות, אחת לחביות ולמיכלי היין. יש לציין שהיין כשר למהדרין.
והמערה השנייה מיועדת לאירוח, שם התארחנו לארוחה של גבינות, לחמים טובים, זיתים, שמן זית ואבטיח קר וכמובן לטעימות של יינות. כיום אני אוהבת יין ואם לא הייתי נוהגת, הייתי שותה יותר מרק טעימה. שמות היינות לא אומרים לי הרבה, אולי פעם אתמקצע בזה.
נכנסים למערה, כאן חיכה לנו שולחן ערוך כמו שאני אוהבת
טעמנו 4 סוגים של יינות
קברנה מרלו חצי יבש, קולומבארד לבן – טעים
גווירצטרמינר מסדרת נחל, יין חצי יבש ומעט מתקתק, את היין הזה הכי אהבתי. הוא גם זכה בתחרויות. יין מרענן, חצי יבש לבן ארומטי רווי ניחוחות הרים עשירים של ורדים, אשכולית ופירות טרופיים. אמרתי שאהבתי?
עוד טעמנו, יין פטיט ורוד אדום, שמשמש גם כתיבול, עדין מאוד בטעמו
וקברנה סוביניון מסידרת רזרב, יין אדום יבש מבציר 2011, טעמתי ממש טיפה והייתי צריכה לעצור כאן בגלל הנהיגה
לחיי הבלוגריות, לא לא שתיתי את כל זה
משתעשעת עם המצלמה החדשה
תודה שסיירתם אתי ביקב, לאוהבי היינות בהחלט ממליצה לכם לבקר שם
תודה למשפחת ערטול על האירוח.
בקרו באתר של יקב מוני ושם תתרשמו ממבחר היינות שלהם.
כתובת: דיר ראפת, בית שמש
טלפון: 02-9916629
אתר: www.mony-vineyard.co.il
דוא"ל: monywines@walla.co.il
Translate »