אחרי שתכינו את העוגה הזו, לא תרצו יותר לאפות עוגת דבש רגילה.
מצרכים:
- 4 ביצים שלמות
- 2 מיכלים של שמנת ריצ` – לחלבי שמנת מתוקה רגילה
- 1 כוס סוכר דמררה – אפשר רגיל
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן
- 1/2 כוס חלבה מפוררת
- 100 גרם אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות.
- בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
- להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה
- לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26
- לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל חצי מכמות הסילאן/דבש ומעל חצי מכמות החלבה.
- לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה
- להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה פעמיים שלוש – לפזר מעל אגוזים
- לאפות בין 45 ל- 50 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי
- לשמור בכלי מתאים כשהיא מכוסה