מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת דבש, מיוחדת עם טחינה, סילאן במקום דבש, אגוזים וחלבה

אחרי שתכינו את העוגה הזו, לא תרצו יותר לאפות עוגת דבש רגילה.

קצת תמונות על תהליך הכנת העוגה ולאחר מכן המתכון.

 

 

מצרכים: 

  1. 4 ביצים שלמות 
  2. 2 מיכלים של שמנת ריצ` – לחלבי שמנת מתוקה רגילה 
  3. 1 כוס סוכר דמררה – אפשר רגיל 
  4. 1 שקית סוכר וניל 
  5. 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה 
  6. 1/2 כפית שטוחה מלח 
  7. 1/2 כוס טחינה גולמית 
  8. 1/2 כוס סילאן או דבש, אני השתמשתי בסילאן 
  9. 1/2 כוס חלבה מפוררת 
  10. 100 גרם אגוזים קצוצים  

הוראות הכנה:  

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות. 
  2. בקערה גדולה לטרוף: ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט. 
  3. להוסיף קמח לבלילה לערבב רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה 
  4. לצקת 1/3 מהבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26 
  5. לזלף בעזרת כף חצי מכמות הטחינה, מעל חצי מכמות הסילאן/דבש ומעל חצי מכמות החלבה. 
  6. לחזור שוב על אותה פעולה: 1/3 בלילה, יתרת הטחינה, יתרת הסילאן/דבש, חלבה 
  7. להחדיר סכין או כפית לתבנית ולערבב בתנועות ספירלה פעמיים שלוש – לפזר מעל אגוזים 
  8. לאפות בין 45 ל- 50 דקות, העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים, לא יבש לגמרי     
  9. לשמור בכלי מתאים כשהיא מכוסה 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים