היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

זה הזמן להכין ריבת אתרוגים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

המתכון מופיע גם בספר המתכונים שלי באתר foodsdictionary – תציצו גם בערכים התזונתיים 

זה הזמן להכין ריבת אתרוגים. בשווקים יש אתרוגים, צריך סבלנות והרבה, כי ההכנה הראשונית אורכת 3 ימים ורק ביום הרביעי מכינים את הריבה וזאת מהסיבה שהאתרוגים מרירים מאוד ויש צורך להשרות אותם במשך 3 ימים ולהחליף את המים פעמיים ביום, אז למי שיש סבלנות להכין, המאמץ שווה.
מצרכים:

  1. 6-7 אתרוגים יפים 
  2. 5 כוסות סוכר
  3. מיץ מלימון אחד
  4. מעט קינמון לטעם – מי שלא אוהב את הטעם יכול לוותר

הכנה:

  1. לחצות את האתרוגים ולהשרות בקערה עם מים. במשך שלושה ימים להחליף את המים פעמיים ביום.
  2. ביום הרביעי, לקחת את האתרוגים, לקלף את הקליפה וגם את החלק הלבן ולחתוך לקוביות קטנות.
  3. להוציא את הגרעינים ולא לזרוק אותם, להכניס אותם לתוך שקית גזה לסגור היטב כי השקית הולכת תכנס לתוך הסיר. הזרעים מפרישים בהרתחה מן חומר כמו ג`ל, זה כנראה מה שנותן את המרקם לריבה.
  4. להכניס לסיר מתאים, לכסות במים, להביא לרתיחה, לשפוך את המים, להיעזר במסננת, לחזור על הפעולה 3 פעמים נוספות
  5. להחזיר שוב לסיר, לכסות במים, להכניס את שקית הגזה, להרתיח, כשרותח, להנמיך את האש, לשפוך מעל את הסוכר, לערבב כל הזמן ולבשל עד לקבלת מרקם סמיך, בשלב הזה להוסיף את הקינמון ולאחר מכן את המיץ לימון, להמשיך לבשל עוד 10 דקות, לכבות ולקרר
  6. להכניס לצנצנות מעוקרות – לשמור במקרר




Translate »