היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

תבשיל פלפלים כתומים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אחד התבשילים הכי טעימים, הכי שמרגישים אתם בבית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים.

מה שטוב בתבשיל הזה, שאת הפלפלים אפשר להשיג כל השנה בכל הצבעים ובכל הצורות.

קצת צילומים על התהליך ולאחר מכן המתכון
מצרכים:
1. 10 פלפלים כתומים, אפשר לערבב צבעים
2. 1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן
3. 3 בצלים בינוניים קצוצים
4. 5 שיני שום קצוצות
5. 2 עגבניות קצוצות
6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
7. 6 כפות רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון

8. מיץ לימון משני לימונים
9. 1/4 כוס שמן
10. 1 כוס מים מהברז

הכנה:

אני מבשלת מעט את המילוי כדי שלאחר הבישול, הפלפלים ישארו מוצקים
.
1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד                 שמזהיבים. להוסיף שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 2 דקות, להוסיף 3 כפות       רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב
3. להוסיף 1/2 כוס מים, חצי מכמות המיץ לימון, אורז, לערבב ולבשל 5 דקות על אש נמוכה, לערבב כל     הזמן ולהשגיח שלא לשרוף את המילוי. התערובת צריכה להיות מעט מימית.
4. לכבות את האש, לקרר
5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב       לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
7. לסדר את הפלפלים בתוך הסיר 
8. להביא לרתיחה, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
9. בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
10. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »