היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד, חמאת בוטנים וקצפת על מצע אגוזים קלויים ללא אפיה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אין כמו עוגת שוקולד חמאת בוטנים, קוקוס, אגוזים, קצפת… שחיתות טעימה.
כמה קטנות:
  1. המתכון מתאים לתבנית קטנה, אני הכנתי כמות כפולה בתבנית חד פעמית רגילה
  2. התחתית צריכה להיות בגובה של 1 עד 2 ס"מ לערך, זה מספיק
  3. לרפד את התבנית בנייר אפייה משומנת מעט בתרסיס שמן
  4. את האגוזים יש לקלות לפני הקיצוץ
  5. חמאת בוטנים עדיף עם שברי בוטנים
  6. שוקולד: לא חשוב איזה, אניל אוהבת שוקולד חלב

מצרכים:

  1. 2 כוסות אגוזים 
  2. 1/2 כוס חמאת בוטנים 
  3. 1/2 כוס ריבת חלב
  4. 1/4 כוס דבש
  5. 2 שמנת מתוקה
  6. 1 חבילה אינסטנט וניל
  7. 3/4 כוסות חלב
  8. 200 גרם שוקולד 

הכנה:

  1. לבשל את המצרכים מ-1 – 4 עד שכל התערובת מתגבשת. אם סמיך להוסיף מעט מים או חלב, אם דליל, להוסיף מעט אגוזים או קוקוס
  2. לערבב, לשטח בתבנית מתאימה, להכניס למקפיא לחצי שעה
  3. להקציף: שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
  4. להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את הקצפת, להחזיר למקפיא לפחות לחצי שעה
  5. לאחר חצי שעה, להרתיח: שמנת מתוקה, כשרותח, לכבות ולהכניס את השוקולד, לערבב עד להמסה
  6.  להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את השוקולד ולהחזיר למקפיא עד שהכל מתגבש. מומלץ להגיש מהקפאה

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »