אין כמו עוגת שוקולד חמאת בוטנים, קוקוס, אגוזים, קצפת… שחיתות טעימה
כמה קטנות:
- המתכון מתאים לתבנית קטנה, אני הכנתי כמות כפולה בתבנית חד פעמית רגילה
- התחתית צריכה להיות בגובה של 1 עד 2 ס"מ לערך, זה מספיק
- לרפד את התבנית בנייר אפייה משומנת מעט בתרסיס שמן
- את האגוזים יש לקלות לפני הקיצוץ
- חמאת בוטנים עדיף עם שברי בוטנים
- שוקולד: לא חשוב איזה, אני אוהבת שוקולד חלב
מצרכים:
- 2 כוסות אגוזים קלויים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
- 1/2 כוס ריבת חלב
- 1/4 כוס דבש
- 2 שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט וניל
- 3/4 כוס חלב
- 200 גרם שוקולד מריר או חלבי
הכנה:
- לבשל את המצרכים מ-1 – 4 עד שכל התערובת מתגבשת. אם סמיך להוסיף מעט מים או חלב, אם דליל, להוסיף מעט אגוזים או קוקוס
- לערבב, לשטח בתבנית מתאימה, להכניס למקפיא לחצי שעה
- להקציף: שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
- להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את הקצפת, להחזיר למקפיא לפחות לחצי שעה
- לאחר חצי שעה, להרתיח: שמנת מתוקה, כשרותח, לכבות ולהכניס את השוקולד, לערבב עד להמסה
- להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את השוקולד ולהחזיר למקפיא עד שהכל מתגבש.
- מומלץ להגיש מהקפאה