מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד, חמאת בוטנים וקצפת על מצע אגוזים קלויים ללא אפיה

אין כמו עוגת שוקולד חמאת בוטנים, קוקוס, אגוזים, קצפת… שחיתות טעימה
כמה קטנות:
  1. המתכון מתאים לתבנית קטנה, אני הכנתי כמות כפולה בתבנית חד פעמית רגילה
  2. התחתית צריכה להיות בגובה של 1 עד 2 ס"מ לערך, זה מספיק
  3. לרפד את התבנית בנייר אפייה משומנת מעט בתרסיס שמן
  4. את האגוזים יש לקלות לפני הקיצוץ
  5. חמאת בוטנים עדיף עם שברי בוטנים
  6. שוקולד: לא חשוב איזה, אני אוהבת שוקולד חלב

מצרכים:

  1. 2 כוסות אגוזים קלויים
  2. 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  3. 1/2 כוס ריבת חלב
  4. 1/4 כוס דבש
  5. 2 שמנת מתוקה
  6. 1 חבילה אינסטנט וניל
  7. 3/4 כוס חלב
  8. 200 גרם שוקולד מריר או חלבי

הכנה:

  1. לבשל את המצרכים מ-1 – 4 עד שכל התערובת מתגבשת. אם סמיך להוסיף מעט מים או חלב, אם דליל, להוסיף מעט אגוזים או קוקוס
  2. לערבב, לשטח בתבנית מתאימה, להכניס למקפיא לחצי שעה
  3. להקציף: שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
  4. להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את הקצפת, להחזיר למקפיא לפחות לחצי שעה
  5. לאחר חצי שעה, להרתיח: שמנת מתוקה, כשרותח, לכבות ולהכניס את השוקולד, לערבב עד להמסה
  6.  להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך מעל את השוקולד ולהחזיר למקפיא עד שהכל מתגבש.
  7. מומלץ להגיש מהקפאה

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים