היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

דלעת ערמונים במילוי בשר – מנה חגיגית מתאימה לראש השנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מנה חגיגית, מתאימה לכל השנה, מיוחדת לחגים, תוספת טעימה מאוד וקלה להכנה, הדלעת עכשו בשיא העונה.
אפשר להכין מראש ולאפות ממש לקראת הארוחה..

מצרכים:
1. דלעות לפי מספר הסועדים – אני השתמשתי ב-7 דלעות וחציתי אותן
2. 1/2 קילו בשר טחון
3. 2 בצלים מטוגנים מעט, עם השמן שטוגנו
4. 1 ביצה
5. 1 כפית פלפל שחור
6. 1 כפית פפריקה מתוקה
7. 1 כפית כמון
8. 1 כפית בהרט
9. מי שאוהב – יכול להוסיף פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
נתחיל עם תערובת מילוי הבשר: להכניס לקערה את הבשר עם כל המצרכים (2-9), לערבב, לשלוח למקרר למנוחה, אפשר להכין יום מראש.
הכנת הדלעות:
1. לשטוף היטב את הדלעות, להסיר להן את הקצה של העוקץ, לא נעים להיתקל בו באכילה
2. לחתוך לחצי, להניח בתבנית מתאימה, יש כאלה שמסירים את הראש, אפשר גם כך
3. לרסס מעל שמן, לפזר מלח ופלפל שחור
4. להכניס לאפיה של 180 מעלות ל-20 דקות
5. להוציא ולתת להן להתקרר
לאחר שהתקררו:
למלא את הדלעות בבשר, להניח בתבנית, לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף, לשלוח לאפיה של 180 מעלות לשלושת רבעי שעה. 
לאחר חצי שעה, להוריד את הניירות, להמשיך לאפות עוד 20 דקות לערך.
איך אוכלים? עם הקליפה? בלי הקליפה? כל אחד וטעמו עמו. שתי האפשרויות טעימות
המילוי


שימו לב להוציא את העוקץ שסימנתי בעיגול אדום, לא נעים לפגוש אותו תוך כדי אכילה

Translate »