היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בקלאווה מבצק פילוי במילוי אגוזים ושקדים – מתאימה מאוד לסיום הצום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני בטוחה שכולכם אוהבים בקלאווה, משום מה חושבים שההכנה מסובכת, אבל ממש לא, ההכנה קלה מאוד. הבקלאווה מתאימה לכל עונות השנה, במיוחד לסיום הצום, משהו מתוק ליד הכוס תה שלכם…

הוראות מקדימות:

  • להפשיר חבילה של דפי פילו לילה מראש במקרר
  • לטחון או לגרוס את האגוזים והשקדים למרקם שאתם אוהבים, עבה, דק, מה שבא לכם ו
  • לערבב אותם בקערה עם סוכר – להשאיר מעט מהתערובת לקישוט
  • להכין תבנית אפיה של התנור מרופדת בנייר אפייה 
  • לחמם תנור ל- 180מעלות 
  • לאחר האפייה ולאחר שהרולדות התקררו, אני מוציאה מהתבנית ושומרת בתבנית אפייה אחרת מרופדת בנייר אפייה

מצרכים:

  1. 1 חבילה בצק פילו
  2. 1/2 חבילה חמאה מומסת, אם יהיה צורך בעוד, אפשר להכין
  3. 3 כוסות של שקדים ואגוזים (אפשר פיסטוקים טחונים)
  4. 1/2 כוס סוכר חום או סוכר דמררה

לסירופ סוכר:

  1. 2 כוסות סוכר
  2. 2 וחצי כוסות מים
  3. מיץ מלימון אחד בינוני 

הכנה:

  1. להניח הדפים על משטח עבודה, לכסות במגבת רטובה, על מנת שאפשר יהיה לשלוף את הדפים בקלות
  2. לקחת עלה, להניח על משטח עבודה משומן במעט חמאה, למרוח חמאה על העלה
  3. להוסיף עוד עלה ולשמן, ככה לעשות עם עלה נוסף (3 בסה"כ)
  4. לפזר מילוי בקצה של העלה שקרוב אלינו
  5. לגלגל לרולדה, להקפיד שהמילוי לא יצא מהקצוות, להניח בתבנית
  6. ככה לעשות עם כל העלים, בכל רולדה יהיו לנו שלושה עלים
  7. כשהרולדות בתבנית, לפני האפייה, לחתוך לפרוסות עם סכין משוננת
  8. לאפות בין 40 ל-45 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב

בינתיים וכשהרולדות בתנור, להכין את הסירופ:
בסיר מתאים להרתיח מים סוכר ולימון, לבשל בערך 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך, לקרר
כשהרולדות מוכנות, להוציא מהתנור ולשפוך מעל את הסירופ, להקפיד לשפוך על כל הרולדות
לפזר מעל אגוזים, לשמור כמו שכתבתי למעלה.




שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: