היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קציצות ירק

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ללביבות האלה אנחנו קוראים עיג'ה. 

כל פעם אני  מכינה בצורה אחרת: רק עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם גזר, תפוחי אדמה עם עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך). 

המתכון הפעם הוא לביבות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הלביבות האלה בימי שישי, לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון.


מצרכים:
1. 4 תפוחי אדמה גדולים
2. 2 בצלים בינוניים
3. 2 ביצים שלמות
4. 3 כפות גדושות קמח

5. 1 כף פירורי לחם
6. צרור של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
7. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים – לא להרתיח אותם
8. מלח ופלפל שחור לפי הטעם

9. שמן לטיגון

הכנה:

1. לגרד במגרדת את תפוחי האדמה והבצל, להניח במסננת להגיר נוזלים
2. לסחוט את הנוזלים ביד עד שהתערובת יבשה מעט
3. להוסיף את הביצים, קמח, פירורי לחם,עלי מנגולד, עשבי תיבול ותבלינים
4. לערבב היטב עד לקבלת עיסה דביקה מעט
5. לתת לתערובת לנוח עשר דקות
6. לקחת מהתערובת באמצעות שתי כפות ולטגן משני הצדדים
7. לטגן ולהגיש חם
 







שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »
%d בלוגרים אהבו את זה: