היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קציצות עוף ברוטב – הכי עסיסיות וטעימות שהכרתם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

התחלתם להתארגן להכנות לשבת? לא חייבים קציצות בשר, אפשר גם קציצות עוף… הקציצות הכי עסיסיות וטעימות שהכרתם…

מצרכים לקציצות:

  1. 1/2 קילו בשר עוף טחון – אני טוחנת בבית לבד – כמובן אפשר לקנות טחון מוכן
  2. 1 בצל גדול קצוץ 
  3. 1/2 חבילה מעורבת של פטרוזיליה וכוסברה
  4. 1 תפוח אדמה מעט גדול מגורד
  5. 1 כפית כמון + 1 כפית חוויאג` למרק, 1 כפית אבקת מרק עוף ומעט מלח אם צריך

הכנת תערובת הקציצות:

  1. לטגן את הבצל עם מעט שמן, להכניס לקערה עם השמן
  2. להוסיף את הבשר, תפוחי האדמה, פטרוזיליה/כוסברה והתבלינים
  3. לערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה
  4. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה בערך

מצרכים לרוטב:

  1. 1 בצל גדול קצוץ
  2. 2 עגבניות קצוצות
  3. 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  4. 2 שיני שום קצוצות 
  5. 5 כפות שמן
  6. 3 גזרים חתוכים 
  7. 3 עלי מנגולד קצוצים
  8. 2 כוסות מים
  9. 1 כף סוכר כדי לנטרל את החומציות של הרסק – אפשר לוותר
  10. 1 כף גדושה מרק בטעם עוף 
  11. לא להוסיף מלח בשלב הזה, יש בקציצות, בסיום הבישול לבדוק, אם צריך, תוסיפו.

הכנת הרוטב:

  1. לחמם שמן בסיר מתאים
  2. לטגן את את הבצל, להוסיף עגבניות, רסק עגבניות ולערבב מעט
  3. להוסיף מים (בזהירות) ולהביא לרתיחה – להוסיף אבקת מרק עוף
  4. להוסיף גזר, עלי מנגולד לבשל 10 דקות תוך כדי רתיחה
  5. בינתיים להוציא את הבשר, להכין כדורים, ולסדר אותם בסיר
  6. לנענע את הסיר על מנת שהרוטב יכסה את כל הקציצות
  7. לא לערבב אם כף, כדי שהקציצות לא יתפרקו
  8. אם חסר מים, להוסיף מעט
  9. להנמיך את האש, לכסות ולבשל כשלושת רבעי שעה לערך

תערובת הקציצות


שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »