
מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם.
מצרכים:
- 4 כוסות קמח שמרים אסם או קמח רגיל + 1 כף שמרים
- 2 כפות שמן
- 3 חלמונים
- 2 ביצים שלמות
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות סוכר
- 1 כוס מים פושרים
- 2 כפות ברנדי
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כוס שמן לטיגון עמוק
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה את כל המצרכים למעט המלח, ללוש במהירות בינונית (עד 7 דקות לישה)
- בערך בדקה החמישית, להוסיף את כף המלח להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
- להוציא את הבצק על משטח, לאסוף אותו, לשמן את קערת המיקסר ולהכניס את הבצק חזרה לקערה
- לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי
- לקמח משטח עבודה, לרדד לעלה בעובי כשני ס"מ ולקרו עיגולים בעזרת כוס בקוטר שרוצים, קטנים או גדולים
- לדונטאס – בחלק מהעיגולים לקרוץ עיגול נוסף
- לכסות במגבת ולהתפיח עוד כ-30 דקות.
- לחמם שמן בסיר טיגון להכניס לשמן החם ולטגן משני הצדדים עד להזהבה, להוציא ולהניח על נייר סופג.
- למלא בעזרת מזלף עם פיה ארוכה בשוקולד/ריבה ולבזוק אבקת סוכר.
- את הדונטאס לטבול בשוקולד מומס עם ולעטר בסוכריות
Post Views:
955