היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר… תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

מצרכים: 

  1. 4 כוסות קמח שמרים אסם
  2. 2 כפות שמן
  3. 3 חלמונים
  4. 2 ביצים שלמות
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 4 כפות סוכר
  7. 1 כוס מים פושרים
  8. 2 כפות ברנדי
  9. 1 כף גרידת לימון
  10. 1 כוס שמן לטיגון עמוק

הכנה:

  1. שופכים לקערה מרכיבי הבצק ומערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, אם הבצק מעט דביק ניתן להוסיף מעט קמח שמרים.
  2. מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-90 דקות.
  3. כשהבצק תפוח, מקמחים ידיים כדי שהבצק לא יידבק ולשים אותו להוצאת האוויר.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כשני ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כששה ס"מ.
  5. לדונטאס – בחלק מהעיגולים קורצים עוד עיגול כגודל פקק של בקבוק או קצת יותר גדול.
  6. מעבירים את העיגולים למגש מרופד בנייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  7. מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כארבעה ס"מ לפחות.
  8. מכניסים לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  9. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  10. ממלאים בעזרת מזלף עם פיה ארוכה בשוקולד, או ריבה ובוזקים אבקת סוכר.
  11. את הדונטאס טובלים בשוקולד מומס עם מעט שמן ומעטרים בסוכריות

Translate »