מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה. יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים. המתכון נלקח 
מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 
מצרכים:
  • 4 כוסות קמח שמרים אסם או קמח רגיל + 1 כף שמרים
  • 2 כפות שמן
  • 3 חלמונים
  • 2 ביצים שלמות
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כוס שמן לטיגון עמוק

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר עם וו לישה את כל המצרכים למעט המלח, ללוש במהירות בינונית (עד 7 דקות לישה)
  2. בערך בדקה החמישית, להוסיף את כף המלח להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מעט דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
  3. להוציא את הבצק על משטח, לאסוף אותו, לשמן את קערת המיקסר ולהכניס את הבצק חזרה לקערה
  4. לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי
  5. לקמח משטח עבודה, לרדד לעלה בעובי כשני ס"מ ולקרו עיגולים בעזרת כוס בקוטר שרוצים, קטנים או גדולים
  6. לדונטאס – בחלק מהעיגולים לקרוץ עיגול נוסף 
  7. לכסות במגבת ולהתפיח עוד כ-30 דקות. 
  8. לחמם שמן בסיר טיגון להכניס לשמן החם ולטגן משני הצדדים עד להזהבה, להוציא ולהניח על נייר סופג.
  9. למלא בעזרת מזלף עם פיה ארוכה בשוקולד/ריבה ולבזוק אבקת סוכר.
  10. את הדונטאס לטבול בשוקולד מומס עם ולעטר בסוכריות

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים