היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חגיגה לאוהבי הפרג – סהרוני פרג – מתאים לפורים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
חגיגה לאוהבי הפרג – סהרונים ממולאים פרג


קצת תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון  







מצרכים לבצק:

  1. 3/4 כוס מיץ תפוזים 
  2. 1 גביע אשל 
  3. 2 חלמונים 
  4. 25 גרם שמרים 
  5. 1/2 כוס סוכר 
  6. 4 כוסות קמח מנופה 
  7. 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה 

מצרכים למילוי הפרג:

  1. 30 גרם חמאה
  2. 1 כוס מים
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 250 גרם פרג טחון וטרי 
  5. 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות 

הכנת הבצק:

  1. להכניס לקערת המיקסר: מיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה. 
  2. להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים 
  3. להמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה, אם יבש, להוסיף מעט מיץ
  4. לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה 

הכנת המילוי:

  1. להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות 
  2. להוסיף: חמאה, פרג ופירורי הביסקוויטים/עוגיות 
  3. לערבב ולבשל 10 דקות על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר 
  4. אם המילוי לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף סוכר. 

הכנת העוגיות:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות. 
  2. לחלק את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאות בערך 50 עוגיות 
  3. להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת 
  4. לקחת כדור בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח 
  5. להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה 
  6. לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב 
  7. לפזר אבקת סוכר 
  8. לשמור בקופסא סגורה   

המתכון פורסם גם באתר: http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2301


שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »