היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

טארט לימון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

מצרכים לבצק פריך לתבנית טארט 24-26 – להצלחת הבצק, חייבים לשקול את החומרים

  1. 240 גרם קמח רגיל
  2.  1/4 כפית מלח
  3.  160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או מרגרינה
  4.  80 גרם סוכר, אם יש אבקת סוכר, עדיף 
  5. 1 ביצה שלמה
הכנה:
  1. מעבדים קמח, מלח, חמאה וסוכר במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה עד לפירורים 
  2. מוסיפים 1 ביצה ומעבדים עד שנוצר בצק ולא יותר
  3. אפשרות להוסיף לבצק: גרידה מ-1 לימון, 1 כפית תמצית וניל
  4. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרדדים את הבצק הפריך ומניחים בתבנית הטארט
  6. מניחים על הבצק נייר אפיה, מעליו קטניות ואופים אפייה עיוורת מלאה עד להזהבת הטארט 
  7. מוציאים מהתנור, מוציאים את הקיטניות, מברישים שוליים + תחתית בחלבון ומחזירים לחמש דקות בלבד
  8. מוציאים ומניחים בצד להתקרר.  
בזמן שהטארט מתקרר מכינים קרם לימון:
מצרכים:
  1. 250 גרם חלב או חלב פרווה, או ריצ' לקפה, או חלב סויה 
  2. 80 גרם אבקת סוכר 
  3. גרידה מלימון אחד
  4. 100 מ"ל מיץ לימון טרי + 25 גרם קורנפלור לערבב ביחד 
  5. 3 חלמונים, ולערבב כל הזמן, עד להסמכה 
הכנה:
בסיר מתאים, מחממים חלב, אבקת סוכר, גרידת לימון וכל הזמן לערבב
כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים תוך בחישה את תערובת הקורנפלור עם הלימון לערבב היטב וכל הזמן
להוסיף תוך כדי ערבוב חלמונים, כל פעם אחד ולערבב היטב
לבשל הכל ביחד 5 דקות, לקרר 
לצקת על הטארט האפוי, לקרר לחלוטין ולהכניס למקרר   










שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: