אין כמעט בית שאין בו את העוגה הזו, עוגת גבינה פירורים, אחת העוגות הכי קלות להכנה ושתמיד קוצרת מחמאות. ההכנה קלה מאוד, מכינים את הבצק, מכניסים לתנור וזהו נגמר שלב האפייה, מצפים בגבינה ומכניסים למקרר…
מצרכים והכנת הבצק:
- 3 כוסות קמח תופח מנופה – או קמח רגיל + 1 אבקת אפיה
- 3 כפות סוכר
- 3 חלמונים
- 200 גרם חמאה רכה
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לערבב בקערה קמח וסוכר, להוסיף את החמאה והחלמונים, ללוש ביד לבצק פירורי
- לחלק את הבצק ל-3/4 ו-1/4
- את ה3/4 לשטח בתבנית מתאימה שעליה נפזר את מלית הגבינה
- את ה1/4 לשטח בתבנית קטנה יותר
- לאפות את שתי התבניות עד לקבלת גוון זהוב, בערך 20 דקות, לקרר
מצרכים והכנת מלית הגבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 שמנת מתוקה
- 2 אינסטנט וניל
- 1 כוס חלב
- 2 סוכר וניל + 2 כפות סוכר רגיל
- גרידת לימון
- להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב, סוכר וסוכר וניל
- להוסיף את הגבינה וגרידת הלימון ולערבב היטב
- לשפוך את המלית מעל הבצק האפוי
- לפורר מעל מהבצק האפוי את הבצק מהתבנית הקטנה
- לכסות ולשמור במקרר