היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פיתות של אמא שלי עם טאצ' מאוזבקיסטאן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
המתכון של אמא שלי, פיתות כורדיות ואני הוספתי להם מגע מאוזבקיסטן – חותמת לקישוט מאפים. קבלתי אותה במתנה מגיסתי שהביאה אותה מאוזבקיסטן שם נוהגים לקשט וממש לעצב את הלחמים שלהם, לכל אופה יש את צורת הקישוט שלו. התמונה נלקחה מכאן
את הפיתות רצוי לאפות בגריל חשמלי, מקילו בצק יוצאות 6 פיתות גדולות או 12 קטנות
מצרכים:
  1. קילו קמח
  2. 1 כף שמרים יבשים או קוביה אחת שמרים טריים
  3. 1 כף מלח
  4. 2 עד 2.5 כוסות מים פושרים

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר מים, שמרים (יבשים) וקמח ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה
  2. כשהחומרים מתאחדים, להגביר טיפה מהירות
  3. ללוש היטב בערך 10 דקות, עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות הקערה
  4. אם הבצק קשה, להוסיף כל פעם מעט מים
  5. להוציא את הבצק למשטח עבודה, למרוח שמן בידיים ולשמן את הבצק
  6. להניח בקערה מתאימה להתפחה של שעה
  7. אחרי שעה, להוציא למשטח, לחלק ל-6 חלקים או 12
  8. ליצור פיתה עגולה, להניח להתפחה בערך לשעה נוספת
  9. לאפות בסיר הגריל משני הצדדים, עד לקבלת פיתה זהובה
  10. להוציא ולהניח על רשת לקירור ולאחר מכן לשמור בניילון 

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים