המתכון של אמא שלי, פיתות כורדיות ואני הוספתי להם מגע מאוזבקיסטן – חותמת לקישוט מאפים. קבלתי אותה במתנה מגיסתי שהביאה אותה מאוזבקיסטן שם נוהגים לקשט וממש לעצב את הלחמים שלהם, לכל אופה יש את צורת הקישוט שלו. התמונה נלקחה מכאן
- קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים או קוביה אחת שמרים טריים
- 1 כף מלח
- 2 עד 2.5 כוסות מים פושרים
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר מים, שמרים (יבשים) וקמח וללוש במהירות נמוכה
- כשהחומרים מתאחדים, להגביר טיפה מהירות וללוש היטב בערך 10 דקות, עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות הקערה
- אם הבצק קשה, להוסיף כל פעם מעט מים
- להוציא את הבצק למשטח עבודה, בידיים משומנות לאסוף את הבצק, להניח בקערה מתאימה להתפחה של שעה
- אחרי שעה, להוציא למשטח, לחלק ל-6 חלקים או 12
- ליצור פיתה עגולה, להניח להתפחה לשעה נוספת
- לאפות בסיר הגריל משני הצדדים, עד לקבלת פיתה זהובה
- להוציא ולהניח על רשת לקירור ולאחר מכן לשמור בניילון