היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות כרישה ובשר בקר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכרישה (פראסה) עכשו בשיא העונה שלה וזה הזמן להכין קציצות.

  • אני מגישה את הקציצות לברכות בשולחן החג של ראש השנה
  • מתאימות להכנה גם בפסח, עם קמח מצה.
  • אפשר להגדיל כמויות

מצרכים:

  1.  1/4 קילו בשר בקר טחון
  2.  4-5 כרישות + 1 בצל גדול
  3.  4 כפות גדושות קמח 
  4. 4 כפות גדושות פירורי לחם
  5.  2 ביצים שלמות
  6.  1 כפית שטוחה מלח + 1 כפית שטוחה כמון + 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  7.  3 כפות שמן

הכנה:

  1.  לפרוס את החלק הלבן, לזרוק את החלק הירוק
  2. להכניס לקערה מלאה במים ל-10 דקות לערך, להשרות מעט, לסנן
  3.  להכניס לסיר מתאים, למלא מים, לחצות את הבצל ולהוסיף גם לסיר
  4. להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך 20 דקות בכלי מכוסה עד שמתרככים
  5. להכניס למסננת, לקרר
  6. לסחוט  בידיים היטב את הכרישה והבצל ולהכניס למעבד מזון, לטחון, להעביר לקערה מתאימה
  7. להוסיף לקערה, בשר, קמח, פירורי לחם, ביצים ותבלינים ללוש ביחד עד לקבלת תערובת אחידה
  8. להשאיר התערובת למנוחה של 20 דקות לערך אפשר לילה
  9. להכין קציצות עגולות או מוארכות, לטגן משני הצדדים, להניח על מגבת נייר לספיגת השמן
  10. אפשר לאכול את הקציצות קרות, אבל הכי טעים, כשהן חמות

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים