מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות כרישה ובשר בקר

הכרישה (פראסה) עכשו בשיא העונה שלה וזה הזמן להכין קציצות.

  • אני מגישה את הקציצות לברכות בשולחן החג של ראש השנה
  • מתאימות להכנה גם בפסח, עם קמח מצה.
  • אפשר להגדיל כמויות

מצרכים:

  1.  1/4 קילו בשר בקר טחון
  2.  4-5 כרישות + 1 בצל גדול
  3.  4 כפות גדושות קמח 
  4. 4 כפות גדושות פירורי לחם
  5.  2 ביצים שלמות
  6.  1 כפית שטוחה מלח + 1 כפית שטוחה כמון + 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  7.  3 כפות שמן

הכנה:

  1.  לפרוס את החלק הלבן, לזרוק את החלק הירוק
  2. להכניס לקערה מלאה במים ל-10 דקות לערך, להשרות מעט, לסנן
  3.  להכניס לסיר מתאים, למלא מים, לחצות את הבצל ולהוסיף גם לסיר
  4. להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך 20 דקות בכלי מכוסה עד שמתרככים
  5. להכניס למסננת, לקרר
  6. לסחוט  בידיים היטב את הכרישה והבצל ולהכניס למעבד מזון, לטחון, להעביר לקערה מתאימה
  7. להוסיף לקערה, בשר, קמח, פירורי לחם, ביצים ותבלינים ללוש ביחד עד לקבלת תערובת אחידה
  8. להשאיר התערובת למנוחה של 20 דקות לערך אפשר לילה
  9. להכין קציצות עגולות או מוארכות, לטגן משני הצדדים, להניח על מגבת נייר לספיגת השמן
  10. אפשר לאכול את הקציצות קרות, אבל הכי טעים, כשהן חמות

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים