הכרישה (פראסה) עכשו בשיא העונה שלה וזה הזמן להכין קציצות.
- אני מגישה את הקציצות לברכות בשולחן החג של ראש השנה
- מתאימות להכנה גם בפסח, עם קמח מצה.
- אפשר להגדיל כמויות
מצרכים:
- 1/4 קילו בשר בקר טחון
- 4-5 כרישות + 1 בצל גדול
- 4 כפות גדושות קמח
- 4 כפות גדושות פירורי לחם
- 2 ביצים שלמות
- 1 כפית שטוחה מלח + 1 כפית שטוחה כמון + 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 3 כפות שמן
הכנה:
- לפרוס את החלק הלבן, לזרוק את החלק הירוק
- להכניס לקערה מלאה במים ל-10 דקות לערך, להשרות מעט, לסנן
- להכניס לסיר מתאים, למלא מים, לחצות את הבצל ולהוסיף גם לסיר
- להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך 20 דקות בכלי מכוסה עד שמתרככים
- להכניס למסננת, לקרר
- לסחוט בידיים היטב את הכרישה והבצל ולהכניס למעבד מזון, לטחון, להעביר לקערה מתאימה
- להוסיף לקערה, בשר, קמח, פירורי לחם, ביצים ותבלינים ללוש ביחד עד לקבלת תערובת אחידה
- להשאיר התערובת למנוחה של 20 דקות לערך אפשר לילה
- להכין קציצות עגולות או מוארכות, לטגן משני הצדדים, להניח על מגבת נייר לספיגת השמן
- אפשר לאכול את הקציצות קרות, אבל הכי טעים, כשהן חמות