היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קציצות בשר עם אפונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
מתכון מעולה קל וטעים של קציצות בקר עם אפונה.

המתכון קל ופשוט:

מצרכים:
  1. 1/2 קילו בשר טחון
  2. 1 בצל גדול מגורד מטוגן קלות
  3. 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  4. 1 בצל גדול מגורד לרוטב
  5. 2 שיני שום קצוצות
  6. אפונה – אני משתמשת באפונה של סנפרוסט
  7. 2 עגבניות מגורדות (ללא הקליפה)
  8. מלח, כמון, פפריקה מתוקה (לפי הטעם) גם לקציצות וגם לרוטב
  9. מי שאהב חריף יכול להוסיף אם אין ילדים קטנים
הכנה:
  1. לטגן במעט שמן את הבצל עד להזהבה, לקרר
  2. להוסיף את הבצל לבשר עם השמן, להוסיף תבלינים, ללוש היטב, להניח מכוסה במקרר למנוחה של חצי שעה
  3. בסיר רחב לשים מעט שמן, לטגן את הבצל הנוסף, להוסיף את השום, להמשיך לטגן עוד קצת
  4. להוסיף את העגבניות ואת הרסק עגבניות, מלח, פפריקה וגם את החריף 
  5. להוסיף 2-3 כוסות מים, תלוי בסיר, המים צריכים לכסות את הקציצות
  6. בינתיים להוציא את הבשר מהמקרר, ליצור קציצות עגולות/אליפסיות/איך שאוהבים
  7. כשרותח להניח בסיר את הקציצות אחת ליד השניה, לנענע את הסיר
  8. להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל בערך חצי שעה
  9. לאחר חצי שעה, להוסיף את האפונה, לערבב בעדינות
  10. לבשל עוד 3/4 שעה
  11. להגיש אם אורז מכל סוג, פירה.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »
%d בלוגרים אהבו את זה: