מתכון מעולה קל וטעים של קציצות בשר עם אפונה שילדים ומבוגרים יאהבו
סרטון קצר על ההכנה
נכין קודם את תערובת הקציצות ונניח במקרר לפחות לשעה. אני מכינה לילה מראש
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול מגורד
- 1/2 חבילה פטרוזיליה, 1/2 חבילה כוסברה
- כפית שטוחה מכל תבלין: מלח, גריל עוף, פפריקה מתוקה
- לערבב היטב את כל התערובת, לכסות ולהניח במקרר
מצרכים והכנת התבשיל
- 1 קופסא עגבניות חתוכות
- 1 בצל גדול מגורד
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 קופסא אפונה או חבילה קפואה
- 1 גמבה ו-1 פלפל ירוק (חריף או רגיל, מה שבא לכם)
- כפית מכל תבלין: מלח, גריל עוף, פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף
- מי שאהב חריף יכול להוסיף אם אין ילדים קטנים
הכנה:
- בסיר רחב לשים מעט שמן, לטגן בצל, להוסיף שום, גמבה ופלפל, לטגן עוד קצת
- להוסיף את העגבניות מהקופסא, לערבב
- למלא את הקופסא במים רגילים, להוסיף לתבשיל, המים צריכים לכסות את הקציצות
- להוסיף את התבלינים לערבב ולהביא לרתיחה
- להוציא את הבשר מהמקרר, ליצור קציצות עגולות/אליפסיות/איך שאוהבים, להניח בסירה אחת ליד השניה, לנענע את הסיר
- להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל בערך חצי שעה
- לאחר חצי שעה, להוסיף את האפונה, לערבב ולנענע את הסר בעדינות
- לבשל עוד 3/4 שעה
- מתאים כתוספת לאורז מכל סוג, פסטה, פירה.
2 תגובות
היי, כן, מעט שמן לטיגון הבצל בלבד
לא כתוב ברשימת החומרים שצריך שמן, ובמתכון מופיע בשר עם שמן.