אני מכינה חלות בכל יום שישי, אוהבת את הריח שמתפשט בבית. בכל פעם אני מכינה עם החלות, לחמניות בצורות שונות.
- את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
- גילוי נאות: מחזיקה את הספר שקבלתי בזמנו לסקירה.
- מתכון לחלות מתוקות לראש השנה כאן
- מהכמות הזו אפשר להכין: 4 חלות קלועות מ-4 רצועות, בין 15-18 לחמניות קטנות, מציעה שתתפרעו ותכינו מה שבא לכם
לחמניות שפיזרתי עליהם שמן זית, שום ופטרוזיליה אחרי שיצאו מהתנור
מצרכים:
- 1 קילו קמח אפשר רגיל, אפשר כוסמין
- 2 כפות שטוחות שמרים
- 1/4 כוס סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 50 גרם מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר
- חצי כוס שמן
- 2 עד 2.5 כוסות מים
- 1 כף שטוחה
- 1 ביצה טרופה
- שומשום או שקדים מולבנים לקישוט או מה שאוהבים
הכנה:
- להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח.
- ללוש 2 דקות על מהירות איטית.
- אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, בערך 7 דקות
- לכסות ולהתפיח מכוסה שעה.
- להוציא למשטח עבודה ולהכין חלות/לחמניות
- להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום/שקדים, לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.