מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חלות ולחמניות

אני מכינה חלות בכל יום שישי, אוהבת את הריח שמתפשט בבית. בכל פעם אני מכינה עם החלות, לחמניות בצורות שונות.

  • את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים".
  • גילוי נאות: מחזיקה את הספר שקבלתי בזמנו לסקירה.
  • מתכון לחלות מתוקות לראש השנה כאן
  • מהכמות הזו אפשר להכין: 4 חלות קלועות מ-4 רצועות, בין 15-18 לחמניות קטנות, מציעה שתתפרעו ותכינו מה שבא לכם

לחמניות שפיזרתי עליהם שמן זית, שום ופטרוזיליה אחרי שיצאו מהתנור

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח אפשר רגיל, אפשר כוסמין
  2. 2 כפות שטוחות שמרים
  3. 1/4 כוס סוכר
  4. 4 ביצים שלמות
  5. 50 גרם מרגרינה או חמאה בטמפרטורת החדר
  6. חצי כוס שמן
  7. 2 עד 2.5 כוסות מים
  8. 1 כף שטוחה
  9. 1 ביצה טרופה
  10. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט או מה שאוהבים

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח.
  2. ללוש 2 דקות על מהירות איטית.
  3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר מהירה עד לקבלת בצק גמיש, בערך 7 דקות
  4. לכסות ולהתפיח מכוסה שעה.
  5. להוציא למשטח עבודה ולהכין חלות/לחמניות
  6. להניח בתבנית, למרוח ביצה ולפזר שומשום/שקדים, לכסות ולהתפיח עוד חצי שעה.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 20 ל-24 דקות.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

ריבת חצילים

איך שראיתי את החצילים האלה בסופר, ראיתי ריבה.   זו הפעם הראשונה שאני מכינה את הריבה הזו, ולכן נכנסתי לרשתות ובדקתי איך מכינים. לא ידעתי

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים