איך שראיתי את החצילים האלה בסופר, ראיתי ריבה.
זו הפעם הראשונה שאני מכינה את הריבה הזו, ולכן נכנסתי לרשתות ובדקתי איך מכינים.
לא ידעתי מה יהיה הטעם שלה, אבל שווה לנסות, כי אנחנו אוהבים ריבות.
לפי מה שקראתי, צריך להוסיף קינמון, הל וציפורן, אני ויתרתי, פחות מתחברת לטעמים האלה.
והמלצה שלי: להוריד את הגבעול של החציל, זה לא נעים כשבאים לאכול מהריבה.
סרטון על תהליך ההכנה:
מצרכים:
- 1 קילו חצילים קטנים, לבחור אותם בצבע סגול וקשים
- אני יודעת שצריך לפחות קילו סוכר, אני שמתי פחות מחצי קילו, תשימו קילו
- חצי כוס מים
- מיץ מלימון אחד בינוני
אופן הכנה:
- להכניס את החצילים לקערה עם מים, לשטוף, לסנן
- להוריד את העוקץ שמסביב לחציל בזהירות, אני השארתי גבעול, אבל כמו שכתבתי, ממליצה להוריד את הגבעול
- בעזר סכין לחרוץ בחציל שני חריצים
- להכניס לקערה עם מים, ולהכניס למקרר, לכמה שעות, עדיף לילה שלם
- לסנן, לסחוט את המים מהחצילים, ולהכניס לסיר מתאים
- למלא מים, להביא רתיחה, לשפוך את המים, לסנן
- להחזיר לסיר, לשפוך מעל את הסוכר והמים ולהביא לרתיחה
- אם חסר מים במהלך הבישול, אפשר להוסיף קצת
- לבשל כשעה וחצי, עד שמתחילה להווצר ריבה, לכבות את האש, לקרר ולהכניס לצנצנת מתאימה