מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

ריבת חצילים

איך שראיתי את החצילים האלה בסופר, ראיתי ריבה.  

זו הפעם הראשונה שאני מכינה את הריבה הזו, ולכן נכנסתי לרשתות ובדקתי איך מכינים.

לא ידעתי מה יהיה הטעם שלה, אבל שווה לנסות, כי אנחנו אוהבים ריבות.

לפי מה שקראתי, צריך  להוסיף קינמון, הל  וציפורן, אני ויתרתי, פחות מתחברת לטעמים האלה.

והמלצה שלי: להוריד את הגבעול של החציל, זה לא נעים כשבאים לאכול מהריבה.

סרטון על תהליך ההכנה:

 

מצרכים:

  • 1 קילו חצילים קטנים, לבחור אותם בצבע סגול וקשים
  • אני יודעת שצריך לפחות קילו סוכר, אני שמתי פחות מחצי קילו, תשימו קילו
  • חצי כוס מים
  • מיץ מלימון אחד בינוני

אופן הכנה:

  • להכניס את החצילים לקערה עם מים, לשטוף, לסנן
  • להוריד את העוקץ שמסביב לחציל בזהירות, אני השארתי גבעול, אבל כמו שכתבתי, ממליצה להוריד את הגבעול  
  • בעזר סכין לחרוץ בחציל שני חריצים
  • להכניס לקערה עם מים, ולהכניס למקרר, לכמה שעות, עדיף  לילה שלם
  • לסנן, לסחוט את המים מהחצילים, ולהכניס לסיר מתאים
  • למלא מים, להביא רתיחה, לשפוך את המים, לסנן
  • להחזיר לסיר, לשפוך מעל את הסוכר והמים ולהביא לרתיחה
  • אם חסר מים במהלך הבישול, אפשר להוסיף קצת
  • לבשל כשעה וחצי, עד שמתחילה להווצר ריבה, לכבות את האש, לקרר ולהכניס לצנצנת מתאימה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קובה חמו

קובה צהובה שקרויה קובה חמו, על שם האחים יצחק וחמו דוגה שכנראה מהקסטל, הקובות גדולות במיוחד, מתבשלות במרק צהוב עם חומוס, לומר את האמת, הרבה

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים