מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה ללא קמח – מתאימה גם לפסח

 

יש ברשת מלא מתכונים של עוגות גבינה, אני הכי אוהבת עוגת גבינה נמוכה, לי היא טעימה יותר. את העוגה הזאת אפיתי בתבנית בגודל 36X27 אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר, מרובעת או עגולה ואז העוגה תצא גבוהה יותר. העוגה קלה להכנה, ללא הפרדת ביצים, קצת דחוסה אבל ככה אני אוהבת אותה.

 מצרכים:

  • 6 ביצים שלמות בגודל L
  • 1 כוס סוכר, אני שמתי פחות אפשר לשים תחליף סוכר
  • 1 קילו גבינה 5% להניח במסננת לשעה לפחות להגיר נוזלים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס קמח (בפסח קמח מתאים)
  • 1 חבילה אינסטנט וניל
  • גרידה מלימון אחד
  • לערבב בקערה קורנפלור, קמח, אינסטנט וניל, גרידת לימון

 הכנה:

  • לשמן תבנית מתאימה ולהדליק תנור ל-150 מעלות
  • להקציף ביצים שלמות עם הסוכר כ-5 דקות
  • להוסיף גבינה, לערבב
  • להוסיף את היבשים לעבד ביחד עד לקבלת תערובת חלקה
  • לאפות כשעה בערך, או עד שמוכנה, לבדוק עם קיסם
  • לאחר האפייה, להשאיר בתנור 20 דקות אחרי זה
  • לשמור במקרר

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

ריבת חצילים

איך שראיתי את החצילים האלה בסופר, ראיתי ריבה.   זו הפעם הראשונה שאני מכינה את הריבה הזו, ולכן נכנסתי לרשתות ובדקתי איך מכינים. לא ידעתי

להמשך קריאה »

קובה חמו

קובה צהובה שקרויה קובה חמו, על שם האחים יצחק וחמו דוגה שכנראה מהקסטל, הקובות גדולות במיוחד, מתבשלות במרק צהוב עם חומוס, לומר את האמת, הרבה

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים