יש ברשת מלא מתכונים של עוגות גבינה, אני הכי אוהבת עוגת גבינה נמוכה, לי היא טעימה יותר. את העוגה הזאת אפיתי בתבנית בגודל 36X27 אפשר לאפות בתבנית קטנה יותר, מרובעת או עגולה ואז העוגה תצא גבוהה יותר. העוגה קלה להכנה, ללא הפרדת ביצים, קצת דחוסה אבל ככה אני אוהבת אותה.
מצרכים:
- 6 ביצים שלמות בגודל L
- 1 כוס סוכר, אני שמתי פחות אפשר לשים תחליף סוכר
- 1 קילו גבינה 5% להניח במסננת לשעה לפחות להגיר נוזלים
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס קמח (בפסח קמח מתאים)
- 1 חבילה אינסטנט וניל
- גרידה מלימון אחד
- לערבב בקערה קורנפלור, קמח, אינסטנט וניל, גרידת לימון
הכנה:
- לשמן תבנית מתאימה ולהדליק תנור ל-150 מעלות
- להקציף ביצים שלמות עם הסוכר כ-5 דקות
- להוסיף גבינה, לערבב
- להוסיף את היבשים לעבד ביחד עד לקבלת תערובת חלקה
- לאפות כשעה בערך, או עד שמוכנה, לבדוק עם קיסם
- לאחר האפייה, להשאיר בתנור 20 דקות אחרי זה
- לשמור במקרר