קובה צהובה שקרויה קובה חמו, על שם האחים יצחק וחמו דוגה שכנראה מהקסטל, הקובות גדולות במיוחד, מתבשלות במרק צהוב עם חומוס, לומר את האמת, הרבה עבודה ומי שרוצה להכין, צריך להקדיש לזה זמן. עבורי זו הפעם הראשונה שאני מכינה.
עוד מתכון לקובה חמו של אריאלה בת דוד שלי
הכנת הבשר:
- 1 קילו בשר בקר טחון גס
- 1 חבילה מרגרינה (אני השתמשתי בשמרית)
- 4 בצלים גדולים קצוצים
- 4 עגבניות גדולות קצוצות
- תבלינים: 1 כף פפריקה אדומה, 1 כף פלפל שחור, 1 כף מלח, 1 כף צ'ילי חריף(לא חובה).
- לטגן את הבשר עד שהמים יגמרו, להוסיף מרגרינה עד שהבשר מוכן, להעביר למסננת.
- לטגן בנפרד בצלים, להוסיף לבשר, לטגן בנפרד עגבניות כמה דקות לא לשרוף, להוסיף לבשר, להוסיף תבלינים.
- לערבב היטב, לכסות ולתת לתערובת להתקרר.
הכנת הבצק:
- 2 כוסות גר'יש
- סולת כמה שנכנס
- מלח וכורכום
- לשטוף ולהשרות את הג'ריש חצי שעה במים עד לגובה הג'ריש, לסנן, להעביר לקערה להוסיף מלח וכורכום.
- להוסיף סולת (כמה שנכנס) וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שלא נדבק בידיים. לכסות ולתת לנוח שעה.
הכנת הכדורים לאחר שהבשר והמעטפת מוכנים – ראו בסרטון
- לפזר סולת על משטח העבודה, לקחת בצק, לרדד, ליצור עיגולים להניח על מגש עם ניילון.
- כל הזמן להוסיף סולת על משטח העבודה וגם על המערוך כדי שלא ידבק.
- למלא עיגול, לכסות בעיגול נוסף, לסגור היטב מכל הצדדים.
- בשלב זה אפשר להקפיא ואפשר לבשל מיד.
הכנת המרק:
- 1 בצל גדול קצוץ
- גרגרי חומוס – אפשר מקופסא אפשר סנפרוסט ואפשר להשרות לילה לפני.
- תבלינים: 1 כף מרק עוף, 1 כף כורכום, 1 כף פלפל שחור ומלח.
- להכין בסיר שטוח ומתאים כך שהקובות יוכלו לשחות בלי להדבק אחת לשנייה.
- לטגן בצל במעט שמן כ-5 דקות, להוסיף גרגרי חומוס, להוסיף מים עד לגובה חצי הסיר, להוסיף תבלינים.
- כשרותח, להוסיף את הקובה, לא להעמיס, אם הסיר מספיק שטוח, תבדקו כמה אתם יכולים להכניס בשכבה אחת.
- לערבב בעדינות את הקובות, לוודא שלא נדבקים.
- להביא לרתיחה לבשל כרבע שעה ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עוד חצי שעה עד שהקובה צפים.
- להוציא בעדינות למגש כדי שלא יתפרקו במרק.