קבב בתנור בשילוב של תפוחי אדמה ובצל, מנה חגיגית מתאימה לשבתות וחגים, ברור שאפשר להכין אותה גם ביומיום. אם נשאר לכם למחרת, פשוט אפשר להכניס הכל לפיתה, קצת סלט, קצת טחינה ויש לכם ארוחה טעימה.
מצרכים לקבב:
- 1/2 קילו בשר טחון
- חצי חבילה פטרוזליה וחצי חבילה כוסברה קצוצים
- 2 בצלים קצוצים
- 1 כפית מלח ו-1 כפית כמון
- לערבב את על המצרכים הנ"ל היטב, לכסות להכניס למקרר לשעה
- אני מכינה בלילה את העיסה משאירה במקרר עד הבוקר
- תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בגודל 3 ס"מ
- 3 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות
- סיר מתאים, עדיף סוטאז'
להכנת המנה:
- לחמם תנור ל- 175 מעלות לא טורבו
- לפזר בתחתית הסיר/סוטאז' בצלים
- להכין קבב ולסדר בסיר, בין הקבב להכניס תפוחי אדמה ובצלים
- לפזר רק מעל התפוחי אדמה מלח (הקבב כבר מומלח)
- לשמן בתרסיס שמן ולהוסיף 1/2 כוס מים מהברז בצדדים
- לכסות בנייר אפייה ומעל נייר כסף
- להכניס לתנור לאפות שעה בערך
- אחרי שעה, להוציא את הנייר כסף ונייר האפייה ולהכניס חזרה לתנור למסילה העליונה לקבל צריבה, בערך 10 דקות, תבדקו שלא ישרפו.
- להגיש חם