מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סלט חצילים, גמבות ועגבניות קלויים בתנור

סלט חצילים, גמבה ועגבניות קלויים בתנור, קל מאוד להכנה, טעים ותמיד טוב שיש במקרר. לגבי הכמות, אפשר וכדאי להגדיל כמויות, כי זה נגמר מהר. קליתי את הירקות בתנור אבל אפשר לשרוף על הגז, או על מתקן שמניחים על הגז ושורפים עליו חצילים.

מצרכים:

  1. 2 חצילים בינוניים, לחרוץ בהם 4 חתכים עם סכין
  2. 4 גמבות – אפשר ורצוי לערבב צבעים
  3. 4-5 עגבניות
  4. 5 שיני שום כתוש
  5. מיץ מלימון אחד
  6. 1 כפית מלח ו-1 כפית תבלין צ'ילי חריף
  7. אפשר להוסיף פלפלים ירוקים חריפים ולוותר על תבלין הצ'ילי

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-190 מעלות.
  2. בתבנית עם נייר אפייה, להניח חצילים, גמבות ועגבניות, לקלות כשעה בערך אפייה רגילה לא טורבו.
  3. להכניס את הגמבות והעגבניות לשקית ניילון ולסגור היטב (כדי שאפשר יהיה להוריד את הקליפה בקלות).
  4. כשהתקררו, להוציא מהחצילים את הבשר להניח בקערה, להוריד מהגמבות את הקליפה והגרעינים, לקצוץ, להוסיף לקערה של החצילים.
  5. להוסיף שום תבלינים ומיץ לימון, לערבב ומוכן

סלט דומה עם פלפלים חריפים מתכון כאן

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

עוגיות מקמח שקדים

העוגיות האלה מתאימות למי שרגיש לגלוטן וגם לטבעונים מאחר ואין ביצים במתכון. המתכון לא שלי, נלקח מהרשת לא זוכרת מי פירסמה. מצרכים: 2 כוסות קמח

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים