סלט חצילים, גמבה ועגבניות קלויים בתנור, קל מאוד להכנה, טעים ותמיד טוב שיש במקרר. לגבי הכמות, אפשר וכדאי להגדיל כמויות, כי זה נגמר מהר. קליתי את הירקות בתנור אבל אפשר לשרוף על הגז, או על מתקן שמניחים על הגז ושורפים עליו חצילים.
מצרכים:
- 2 חצילים בינוניים, לחרוץ בהם 4 חתכים עם סכין
- 4 גמבות – אפשר ורצוי לערבב צבעים
- 4-5 עגבניות
- 5 שיני שום כתוש
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית מלח ו-1 כפית תבלין צ'ילי חריף
- אפשר להוסיף פלפלים ירוקים חריפים ולוותר על תבלין הצ'ילי
הכנה:
- לחמם תנור ל-190 מעלות.
- בתבנית עם נייר אפייה, להניח חצילים, גמבות ועגבניות, לקלות כשעה בערך אפייה רגילה לא טורבו.
- להכניס את הגמבות והעגבניות לשקית ניילון ולסגור היטב (כדי שאפשר יהיה להוריד את הקליפה בקלות).
- כשהתקררו, להוציא מהחצילים את הבשר להניח בקערה, להוריד מהגמבות את הקליפה והגרעינים, לקצוץ, להוסיף לקערה של החצילים.
- להוסיף שום תבלינים ומיץ לימון, לערבב ומוכן
סלט דומה עם פלפלים חריפים מתכון כאן