היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה בציפוי מחית תות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לכבוד חג השבועות, מציג מותג UNIQUE מבית "מייסטר" סדרה של 15 מחיות פרי טבעיות ואיכותיות מצרפת, המתאימים להכנת מגוון עוגות, מוס, שייקים, קוקטיילים, סורבה ועוד.

אני בחרתי במחית בטעם תות שתתאים לי לשבועות עם עוגת גבינה

המחיות מכילות פרי טבעי (99%-90%) וסוכר והן ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם. המחיות, המוצעות במרקם חלק ללא גרעינים, משווקות במיכל ייעודי במשקל 1 ק"ג עם פקק נוח – לשימוש חוזר ולשמירה על ההיגיינה. 

 במגוון הטעמים:  תות * משמש * אננס * בננה * קסיס * לימון * ליים * דובדבן חמוץ * ליצ'י * מנדרינה * מנגו * אוכמניות * פסיפלורה * אגס וויליאמס *פטל.  

 

כשרות: חוג חתם סופר פתח תקווה והרבנות הראשית לישראל (מלבד הפטל).    

מחיר: 59 – 71 ש"ח למחית פרי במשקל 1 ק"ג.   

להשיג באתר https://www.mayster-shop.co.il/   ברשתות ובחנויות 

עוגת הגבינה שלי לחג השבועות:

מצרכים:

    1. 7 ביצים מופרדות בגודל L
    2. 1 קילו גבינה לבנה 5% (מיכל של 750 ועוד 250) – שמתי במסננת ביחד עם השמנת להגיר נוזלים
    3. 1 שמנת חמוצה רגילה
    4. 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
    5. 1 כוס סוכר
    6. רבע כפית מלח
    7. סיר של ג'חנון בקוטר של 22 – לשמן את התחתית של הסיר, להניח נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית. 
    8. אפשר לשמן את הסיר בצדדים ולהדביק נייר אפייה

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות, אפיה רגילה, להכניס לתחתית התנור תבנית ריקה, אני מכניסה תבנית של התנור
  2. לטרוף חלמונים, להוסיף 1/2 כוס מהסוכר, גבינה ושמנת, לערבב, להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
  3. להקציף היטב חלבונים, לי לקח 4 דקות, להוסיף תוך כדי הקצפה את יתרת הסוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
  4. להוסיף את הקצפת לקערת החלמונים, בכמה פעמים, לקפל, לערבב היטב לתערובת אחידה, עד שכל המסה מאוחדת 
  5. להוסיף לתבנית הריקה שבתנור 3 כוסות  מים מהברז
  6. להכניס את העוגה, מדף אמצעי, לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  7. לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר     
  8. לאחר שהתקררה, לצפות במחית תות, לשמור במקרר. את המחית ערבבתי עם מעט קורנפלור והרתחתי ואז מרחתי על העוגה.

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים