מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אבוקדו אחרון של העונה מזן ריד וסלט תפוחי אדמה, ביצים, אבוקדו ומיונז

קבלתי להתנסות את פרי האבוקדו, אותו שילבתי בסלט ביצים, תפוחי אדמה ומיונז. מתכון בהמשך.

"חקלאי גרנות" החלה בשיווק זן האבוקדו ריד, הזן המיוחד, הנחשב לאבוקדו האחרון של העונה, מצטיין במפלס אחוז שומן נמוך ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, בעל מרקם קרמי ומענג לאכילה, משווק לשווקים הסיטונאים ולרשתות המזון – להשיג כעת וליהנות מכל היתרונות של זן האבוקדו הנפלא הזה. הריד צפוי להיות משווק עד לסוף יולי וניתן להשיגו בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.

אבוקדו מסוג ריד נחשב לזן משובח, טעים ומובחר, המסכם את עונת האבוקדו לקראת הקיץ, עד התחדשותה בתחילת ספטמבר, בעל אחוזי שומן נמוכים ביחס לסוגי אבוקדו אחרים, אך הדבר אינו פוגע במרקם שלו, שנשאר קרמי, עסיסי ובעל טעם ייחודי, מעט אגוזי. 

ידוע וזאת גם על פי מחקרים, שאבוקדו נחשב לשומן בריא, כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E נוגד חמצון חשוב ביותר והוא מגן על הרקמות מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה. האבוקדו מכיל את כל חומצות אמינו החיוניות, מה שהופך אותו לבעל חלבון מלא. יש לכך ערך רב לצמחונים, לטבעונים, לתינוקות וילדים ולאנשים בתהליכי הבראה. הוא מכיל גם פחמימות – בעיקר סיבים תזונתיים שעוזרים לתהליך העיכול. האבוקדו עשיר מאוד באשלגן ודל בנתרן ולכן מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול. באבוקדו יש ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.

כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם נתח שוק של כ-33% מהפרי הנקטף בארץ, כשכ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא. בית האריזה לאבוקדו של גרנות נחשב לאחד הגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הסמוך לקיבוץ גן שמואל. כ-50,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 35,000 דונם של מטעי גרנות, המתפרסים מקיבוץ נחשונים במרכז ועד לקיבוץ החותרים בצפון. כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל לכ- 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.

לדברי תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, "אנו לקראת סיום של עונת אבוקדו מוצלחת בישראל, בה שיווקנו בהצלחה אבוקדו מסוג אטינגר, האס, פוארטה ופינקרטון, אליהם מצטרף כעת אבוקדו מסוג ריד, אחד הזנים המוצלחים והטעימים שיש. אנו חוזרים ומבקשים מהצרכנים כי רצוי וכדאי לרכוש אבוקדו בעונה בלבד ומגורם מוסמך, ובכך להבטיח את איכותו. אנו מקווים שכמות וזמינות הפרי בשווקים יאפשר לנו לשמור על מחירו הנמוך לכל אורך העונה".

כשרות: הרב אפרתי ובד"צ עדה חרדית.

מחיר מומלץ לצרכן: כ- 6.90 – 10.90 ₪ לק"ג (המחיר הסופי נקבע על ידי רשתות השיווק). להשיג ברשתות שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם, בשווקים הסיטונאים ובחנויות המתמחות.

המתכון לסלט:

  • תפוחי אדמה וביצים לפי מספר הסועדים
  • 1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות
  • מיץ מחצי לימוןן
  • מיונז ומלח לפי הטעם

הכנה:

  • להרתיח ביצים ותפוחי אדמה, לקלף, לקצוץ לתוך קערה, להוסיף אבוקדו
  • להוסיף מיונז, מיץ לימון ומלח, לערבב

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים