היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

ריבת שזיפים – קונפיטורה ביתית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
כשהייתי בסופר לפני שבועיים, ראיתי שזיפים, נכון שזו לא העונה שלהם, אבל קניתי. כשהגעתי הביתה היה לי חשק עז לעשות מהם ריבה ולבעלי ששמח מאוד שהבאתי שזיפים הודעתי שזה מיועד לריבה.
אז להכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.

כמה הערות מקדימות וחשובות: 

  1. סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
  2. כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. אני לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים. 
  3. את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים. 
  4. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה. 
  5. את הצנצנות אני מעקרת כך: מרתיחה מים, שופכת לתוך הצנצנת לכמה דקות

אז בואו נכין:
מצרכים:  

  1. 1 קילו של כל פרי שאוהבים – שטוף וחתוך 
  2. 1 קילו סוכר 
  3. 1 תפוח עץ עם הקליפה 
  4. 1 לימון שלם 

הכנה:

  1. בסיר מתאים, להניח את הפירות החתוכים, לפזר מעל סוכר  
  2. להשאיר לכמה שעות, אני משאירה לילה שלם 
  3. להביא לרתיחה את הסיר, להרתיח כמה דקות, להוציא קצף אם יש 
  4. להנמיך את האש ולבשל בערך שעה שעה וחצי, כל הזמן להקפיד לערבב 
  5. לבדוק את הריבה כמו שכתבתי למעלה בהערות 
  6. לקראת סוף הבישול, להוסיף מיץ לימון, כדי לאזן את המתיקות. 
  7. זהו, יש לנו ריבה שהכנו במו ידינו… איזה כייף… 

Translate »