היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מרק עדשים כתומות וגזר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו מרק עדשים בימי החורף, מתכון קל להכנה וטעים מאוד.

סרטון קצר על תהליך ההכנה:

מצרכים:  אני נותנת כאן כמויות בסיס, אפשר להגדיל כמויות

  1. 1 כוס עדשים אדומות שטופות ומושרות במים לפחות חצי שעה
  2. 2 גזרים קלופים ומגורדים
  3. 1 בצל גדול קצוץ
  4. 5 שיני שום קצוץ
  5. לערבב תבלינים: 1/2 כפית מכל תבלין: מלח, כמון, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
  6. מעט שמן לטיגון

הכנה:

  1. לסנן את העדשים ולשפוך לתוך סיר מתאים להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש
  2. בינתיים לחמם מעט שמן, להוסיף בצל ולטגן מעט, להוסיף גזר ולטגן ביחד כמה דקות
  3. להוסיף שום ותבלינים, לערבב היטב ולבשל ביחד 2-3 דקת
  4. לשפוך לתוך הסיר עם העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהעדשים מוכנות, בערך חצי שעה – תטעמו.
  5. תגישו חם עם שקדי מרק, אני אוהבת לטבול לחם במרק

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים