מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

מרק עדשים כתומות וגזר

אין כמו מרק עדשים בימי החורף, מתכון קל להכנה וטעים מאוד.

סרטון קצר על תהליך ההכנה:

מצרכים:  אני נותנת כאן כמויות בסיס, אפשר להגדיל כמויות

  1. 1 כוס עדשים אדומות שטופות ומושרות במים לפחות חצי שעה
  2. 2 גזרים קלופים ומגורדים
  3. 1 בצל גדול קצוץ
  4. 5 שיני שום קצוץ
  5. לערבב תבלינים: 1/2 כפית מכל תבלין: מלח, כמון, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
  6. מעט שמן לטיגון

הכנה:

  1. לסנן את העדשים ולשפוך לתוך סיר מתאים להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש
  2. בינתיים לחמם מעט שמן, להוסיף בצל ולטגן מעט, להוסיף גזר ולטגן ביחד כמה דקות
  3. להוסיף שום ותבלינים, לערבב היטב ולבשל ביחד 2-3 דקת
  4. לשפוך לתוך הסיר עם העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהעדשים מוכנות, בערך חצי שעה – תטעמו.
  5. תגישו חם עם שקדי מרק, אני אוהבת לטבול לחם במרק

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים