אין כמו מרק עדשים בימי החורף, מתכון קל להכנה וטעים מאוד.
סרטון קצר על תהליך ההכנה:
מצרכים: אני נותנת כאן כמויות בסיס, אפשר להגדיל כמויות
- 1 כוס עדשים אדומות שטופות ומושרות במים לפחות חצי שעה
- 2 גזרים קלופים ומגורדים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום קצוץ
- לערבב תבלינים: 1/2 כפית מכל תבלין: מלח, כמון, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף
- מעט שמן לטיגון
הכנה:
- לסנן את העדשים ולשפוך לתוך סיר מתאים להביא לרתיחה של שתי דקות, להנמיך את האש
- בינתיים לחמם מעט שמן, להוסיף בצל ולטגן מעט, להוסיף גזר ולטגן ביחד כמה דקות
- להוסיף שום ותבלינים, לערבב היטב ולבשל ביחד 2-3 דקת
- לשפוך לתוך הסיר עם העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהעדשים מוכנות, בערך חצי שעה – תטעמו.
- תגישו חם עם שקדי מרק, אני אוהבת לטבול לחם במרק