אם יש משהו שמזכיר לי את בית אמי, זה עוגות בחושות, עם אפרסקים, שזיפים, תפוחי עץ וסתם עוגת מיץ תפוזים בחושה. ריח העוגות היה ממלא את כל הבית וכשאני מכינה עוגות כאלה, אני מתגעגעת לריחות לטעמים ולאווירה של פעם.
את העוגה אפיתי מהתפוחי עץ הנפלאים האלה ששלחו לי חברים שלנו שגרים בנווה אטיב, תפוחים טעימים, עסיסיים
כמה הערות:
- סוג התפוחים לא חשוב, אפשר מכל סוג
- אפשר לאפות את העוגה גם בלי פירות, בחושה רגילה
- אפשר לאפות את העוגה עם כל פרי אחר: אפרסקים, אפרשזיף
- את התפוחים לקלוף לחתוך לקוביות, לערבב מיד עם הקורנפלור ולהניח בצד
מצרכים:
- 5 ביצים שלמות בגודל L
- 3/4 כוס שמן
- 1 ורבע כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 2 ורבע כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
- 5-6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס קורנפלור עם שקית סוכר וניל
- 1/3 כוס אגוזים קצוצים גס
הוראות הכנה:
- לשמן תבנית בגודל 24 ולחמם תנור ל-170 מעלות.
- לערבב את התפוחים בקערה עם הקורנפלור והסוכר וניל, להניח בצד
- להקציף ביצים עם סוכר, אפשר במיקסר, אפשר במטרפה ידנית
- תוך כדי הקצפה, להוסיף לאט את השמן, לאחר שנבלע, להוסיף את המיץ
- להוסיף את הקמח ולערבב, אפשר עם המיקסר במהירות נמוכה
- להוסיף תפוחים ולערבב היטב ידנית עד לקבלת תערובת אחידה
- לצקת את הבלילה לתבנית ולפזר מעל אגוזים
- לאפות אפייה רגילה, בערך 50 דקות, לבדוק עם קיסם כשיוצא לח, העוגה מוכנה