היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת תפוחי עץ בחושה עם אגוזים טעימה מאוד וקלה להכנה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אם יש משהו שמזכיר לי את בית אמי, זה עוגות בחושות, עם אפרסקים, שזיפים, תפוחי עץ וסתם עוגת מיץ תפוזים בחושה. ריח העוגות היה ממלא את כל הבית וכשאני מכינה עוגות כאלה, אני מתגעגעת לריחות לטעמים ולאווירה של פעם. 

את העוגה אפיתי מהתפוחי עץ הנפלאים האלה ששלחו לי חברים שלנו שגרים בנווה אטיב, תפוחים טעימים, עסיסיים

כמה הערות:

  1. סוג התפוחים לא חשוב, אפשר מכל סוג
  2. אפשר לאפות את העוגה גם בלי פירות, בחושה רגילה
  3. אפשר לאפות את העוגה עם כל פרי אחר: אפרסקים, אפרשזיף
  4. את התפוחים לקלוף לחתוך לקוביות, לערבב מיד עם הקורנפלור ולהניח בצד

מצרכים:

  1. 5 ביצים שלמות בגודל L 
  2. 3/4 כוס שמן 
  3. 1 ורבע כוס מיץ תפוזים 
  4. 1 כוס סוכר 
  5. 2 ורבע כוסות קמח תופח או רגיל עם 1 אבקת אפייה 
  6. 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  7. 5-6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
  8. 1/4 כוס קורנפלור עם שקית סוכר וניל 
  9. 1/3 כוס אגוזים קצוצים גס 

 הוראות הכנה:

  1. לשמן תבנית בגודל 24 ולחמם תנור ל-170 מעלות. 
  2. לערבב את התפוחים בקערה עם הקורנפלור והסוכר וניל, להניח בצד 
  3. להקציף ביצים עם סוכר, אפשר במיקסר, אפשר במטרפה ידנית 
  4. תוך כדי הקצפה, להוסיף לאט את השמן, לאחר שנבלע, להוסיף את המיץ 
  5. להוסיף את הקמח ולערבב, אפשר עם המיקסר במהירות נמוכה 
  6. להוסיף תפוחים ולערבב היטב ידנית עד לקבלת תערובת אחידה 
  7. לצקת את הבלילה לתבנית ולפזר מעל אגוזים 
  8. לאפות אפייה רגילה, בערך 50 דקות, לבדוק עם קיסם כשיוצא לח, העוגה מוכנה 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים