- אני לא מכירה מישהו שיגיד לא לעוגת גבינה (לא מתכוונת למי שרגיש למרכיבי חלב) אני מאוד אוהבת עוגות גבינה, כל פעם אני מנסה לגוון, הפעם הכנתי בציפוי ריבת תות. משדרג מאוד את העוגה.
- העוגה הזו, כמו יתר המתכונים שלי, קלה מאוד להכנה, למי שאין מיקסר, יכול עם מקצף ידני, או פשוט עם מטרפה.
- העוגה מתאימה גם לפסח, במקום קמח רגיל, קמח מצה.
מצרכים:
- 6 ביצים בגודל L
- 1.5. כוסות סוכר
- 1 קילו גבינה 5%
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס קמח
- 1 אינסטנט וניל
- גרידת לימון
- לציפוי: ריבת תות בטמפרטורת החדר או ריבה אחרת שאוהבים, אני אוהבת תות נראה לי מתאימה יותר.
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות ולהכין תבנית מתאימה בגודל 24 מרופדת בנייר אפייה
- להקציף ביצים שלמות עם סוכר בערך 3-4 דקות, להוסיף גבינה, לערבב
- להוסיף את שאר המצרכים להמשיך ולערבב עם המקצפה במהירות נמוכה, עד לקבלת תערובת אחידה
- לשפוך לתבנית ולאפות שעה ורבע
- בסיום האפייה, לא לפתוח את הדלת, להשאיר בתנור בערך חצי שעה
- להוציא, לקרר, לצפות בריבה ולהכניס למקרר להתגבש
אני אוהבת שהיא יוצאת מקומטת
תגובה אחת
בוקר טוב בתיה,
העוגה נראית נפלא ותודה עבור השיתוף.
באיזו טמפרטורה אופים את העוגה?
תודה
אילה