סלט חצילים, גמבה ופלפלים חריפים קלויים, קל מאוד להכנה, טעים ותמיד טוב שיש במקרר. לגבי הכמות, אפשר וכדאי להגדיל כמויות, כי זה נגמר מהר. אני אפיתי את הירקות בתנור אבל אפשר לשרוף על הגז, או על מתקן שמניחים על הגז ושורפים עליו חצילים.
מצרכים:
- 2 חצילים בינוניים, לחרוץ בהם 4 חתכים עם סכין
- 4 גמבות – אפשר ורצוי לערבב צבעים
- 2 פלפלים חריפים למי שאוהב חריף
- 5 שיני שום כתוש
- מיץ מלימון אחד
- מלח לפי הטעם
הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית עם נייר אפייה, להניח חצילים, גמבות ופלפלים, לאפות כשעה בערך אפייה רגילה לא טורבו.
- להכניס את הגמבות לשקית ניילון ולסגור היטב (כדי שאפשר יהיה להוריד את הקליפה בקלות).
- אני לא מורידה את הקליפה של הפלפלים החריפים
- כשהתקררו, להוציא מהחצילים את הבשר להניח בקערה, להוריד מהגמבות את הקליפה והגרעינים, לקצוץ, להוסיף לקערה של החצילים.
- לקצוץ ולהוסיף גם את הפלפלים החריפים.
- להוסיף שום מלח מיץ לימון, לערבב ומוכן