היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סלט חצילים, גמבה ופלפלים חריפים קלויים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלט חצילים, גמבה ופלפלים חריפים קלויים, קל מאוד להכנה, טעים ותמיד טוב שיש במקרר. לגבי הכמות, אפשר וכדאי להגדיל כמויות, כי זה נגמר מהר. אני אפיתי את הירקות בתנור אבל אפשר לשרוף על הגז, או על מתקן שמניחים על הגז ושורפים עליו חצילים.

מצרכים:

  1. 2 חצילים בינוניים, לחרוץ בהם 4 חתכים עם סכין
  2. 4 גמבות – אפשר ורצוי לערבב צבעים
  3. 2 פלפלים חריפים למי שאוהב חריף
  4. 3 שיני שום כתוש
  5. מיץ מלימון אחד
  6. מלח לפי הטעם
  7.  2 פלפלים ירוקים חריפים

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. בתבנית עם נייר אפייה, להניח חצילים, גמבות ופלפלים, לאפות כשעה בערך אפייה רגילה לא טורבו.
  3. להכניס את הגמבות לשקית ניילון ולסגור היטב (כדי שאפשר יהיה להוריד את הקליפה בקלות).
  4. אני לא מורידה את הקליפה של הפלפלים החריפים
  5. כשהתקררו, להוציא מהחצילים את הבשר להניח בקערה, להוריד מהגמבות את הקליפה והגרעינים, לקצוץ, להוסיף לקערה של החצילים.
  6. לקצוץ ולהוסיף גם את הפלפלים החריפים. 
  7. להוסיף שום מלח מיץ לימון, לערבב ומוכן

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים