מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

גביניות ורולדות מקמח כוסמין לבן

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות – סבבה.  טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותן עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

לפני שנתחיל,כמה הערות:

  • מהכמות הזו יוצאות בין 25 ל-30 גביניות, תלוי בגודל 
  • את הבצק אפשר ללוש ביד, במג`מיקס או במיקסר. אני לשתי במיקסר
  • כדי לקבל בצק שמרים טוב, חייבים לשקול כמויות 
  • ליתר בטחון, ציינתי את הכמויות גם במשקל וגם בכוסות
  • מידת הכוסות היא בערך, לקבלת בצק טוב, המשקל נכון יותר 
  • להכין קודם את המילוי, לכסות ולהכניס למקרר 
  • גודל הגבינית:  10X10
  • להכנת רולדות: גבינה זה אותו מי,לוי ושוקולד אפשר נוטלה, שחר, ממרח אגוזי לוז עם קקאו של מילקה
מצרכים והכנת המילוי:
  • 500 גרם גבינה כחושה – אני השתמשתי בטוב טעם 
  • 100 גרם סוכר = 1/2 כוס 
  • גרידת מלימון אחד
  • 3 כפות קורנפלור + 50 גרם אבקת אינסטנט וניל 
  • 1 סוכר וניל
  • 1 חלמון ביצה
  • מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים 
  • לערבב את כל מצרכי המילוי, לכסות ולהניח במקרר
מצרכים לבצק:
  • 560 גרם קמח = בערך 4 ורבע כוסות
  • 24 גרם שמרים טריים או 12 גרם שמרים יבשים = 2 כפות שטוחות
  • 50 גרם אינסטנט וניל = 1/4 כוס
  • 50 גרם סוכר = 1/4 כוס
  • 50 גרם חמאה רכה מאוד 
  • 50 מ"ל שמן = 1/4 כוס
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס מים, להכין עוד חצי כוס למקרה שנצטרך להוסיף
הוראות הכנה:
  • להכניס למיקסר: שמן, ביצה, מלח, חמאה, סוכר, אינסטנט וניל
  • לפזר מעל את הקמח ומעל את השמרים
  • להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים לעבודה
  • לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה ראשונה של שעה בערך עד להכפלת הבצק
  • לחלק את הבצק לשניים שלושה חלקים, לרדד למלבן, לחתוך לריבועים 10X10
  • להניח מילוי על כל ריבוע, להרטיב את הידיים ולקפל את הקצוות
  • להצמיד שני קצוות ולסגור ולהצמיד את שני הקצוות האחרים ולסגור למעין ריבוע
  • להניח בתבנית מתאימה מרופדת בנייר אפייה
  • לכסות ולהניח לתפיחה נוספת של שעה
  • לחמם תנור ל-200 מעלות
  • לערבב ביצה עם מעט מים, למרוח ולאפות כ-15 דקות עד שהמאפים זהובים
  • לקרר ולפזר מעל אבקת סוכר   

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים