את הגלילות האלה הכנתי מבצק פילו של שמרית שנמצא במקררים בסופרים, לא במקפיא.
לפני כן, סרטון קצר על תהליך ההכנה
מצרכים:
- חבילה עלי פילו
- צרור עלי מנגולד שטופים, קצוצים
- גבינות: צהובה ומוצרלה
- 1 ביצה ושומשום
- שמן קנולה לריסוס
הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית של התנור עם נייר אפיה
- להרתיח מעט מים בסיר עם מעט מלח, להכניס את עלי המנגולד לעשר דקות, לסנן לקרר, לסחוט היטב, להניח בקערה
- להוסיף את הגבינות, לערבב הכל ביחד
- לפתוח את הבצק, לחצות לחצי, לשמן משטח ועליו להניח דף, לשמן ולהניח דף נוסף, לשמן ולשים מילוי
- לסגור בקצוות ולגלגל
- להניח בתבנית עם נייר אפיה, לרסס בשמן ולפזר מעל שומשום
- לאפות ב-180 מעלות עד להזהבה, אצלי זה לקח רבע שעה בערך