מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

כדורי לָבָּנֵֶה ביתית

מה עושים שנשארו במקרר יוגורט, לבן ושמנת שעוד מעט פג התוקף ולאף אחד לא בא לאכול? מכינים כדורי לאבנה.

האמת, אין באמת סיבה לא להכין לבד בבית לָבָּנֵֶה מהסיבה שזה כל כך פשוט להכין, הבעייה היחידה היא שצריך להמתין 24 שעות לפחות עד שרואים את התוצאה, אבל מה, שווה… 

לפני שמתחילים כמה קטנות:

  • אני יודעת שלָבָּנֵֶה מכינים מיוגורט, אבל אני מכינה משמנת, גבינות רכות עד 9% שעוד רגע פג התוקף שלהם 
  •  את הלָבָּנֵֶה אפשר להכין בתוך שקית בד שאפשר להשיג בכל חנות כלים, או בתוך חיתול של תינוקות, אבל לשים לב שלחיתול לא יהיה ריח של מרכך כביסה 
  •  צריך להכניס את הלָבָּנֵֶה לשקית בד שאותה אפשר להשיג בכל חנות כלים ולתלות מעל הכיור כדי שהתערובת תטפטף. אני תולה מעל הכיור, אפשר גם במקרר, אבל השקית צריכה להיות תלויה, אם תמצאו דרך לעשות את זה אז אין בעייה.    
  • להשאיר את התערובת להגיר נוזלים לפחות 24 שעות
  • אפשר להוסיף לתערובת שום כתוש דק, מלח, פלפל שחור גס, אורגנו, זעתר, אני לא מוסיפה כלום
  • כדאי להכפיל כמויות
  • אפשר להשאיר את הלָבָּנֵֶה את  כמו שהיא ואפשר להכין ממנה כדורים

סרטון קצר על תהליך ההכנה:

מצרכים

  1. 2 מיכלי יוגורט קטנים
  2. 1 מיכל לבן  קטן
  3. 1 מיכל שמנת חמוצה
  4. קערית עם שמן זית

הכנה:

  1. לשפוך את כל המצרכים לקערה, לערבב היטב
  2. לבדוק טעמים, אם צריך תוסיפו מלח, אני לא הוספתי כלום
  3. לשפוך את התערובת לתוך השק בד/חיתול ולתלות מעל הכיור להגיר נוזלים, אני השארתי לילה
  4. להוציא את הלבאנה לקערה, להכין צנצנת או קערית עם שמן זית, ליצור כדורים ולהניח בתוך השמן
  5. להכניס למקרר

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים