היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

כדורי לָבָּנֵֶה ביתית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מה עושים שנשארו במקרר יוגורט, לבן ושמנת שעוד מעט פג התוקף ולאף אחד לא בא לאכול? מכינים כדורי לאבנה.

האמת, אין באמת סיבה לא להכין לבד בבית לָבָּנֵֶה מהסיבה שזה כל כך פשוט להכין, הבעייה היחידה היא שצריך להמתין 24 שעות לפחות עד שרואים את התוצאה, אבל מה, שווה… 

לפני שמתחילים כמה קטנות:

  • אני יודעת שלָבָּנֵֶה מכינים מיוגורט, אבל אני מכינה משמנת, גבינות רכות עד 9% שעוד רגע פג התוקף שלהם 
  •  את הלָבָּנֵֶה אפשר להכין בתוך שקית בד שאפשר להשיג בכל חנות כלים, או בתוך חיתול של תינוקות, אבל לשים לב שלחיתול לא יהיה ריח של מרכך כביסה 
  •  צריך להכניס את הלָבָּנֵֶה לשקית בד שאותה אפשר להשיג בכל חנות כלים ולתלות מעל הכיור כדי שהתערובת תטפטף. אני תולה מעל הכיור, אפשר גם במקרר, אבל השקית צריכה להיות תלויה, אם תמצאו דרך לעשות את זה אז אין בעייה.    
  • להשאיר את התערובת להגיר נוזלים לפחות 24 שעות
  • אפשר להוסיף לתערובת שום כתוש דק, מלח, פלפל שחור גס, אורגנו, זעתר, אני לא מוסיפה כלום
  • כדאי להכפיל כמויות
  • אפשר להשאיר את הלָבָּנֵֶה את  כמו שהיא ואפשר להכין ממנה כדורים

סרטון קצר על תהליך ההכנה:

מצרכים

  1. 2 מיכלי יוגורט קטנים
  2. 1 מיכל לבן  קטן
  3. 1 מיכל שמנת חמוצה
  4. קערית עם שמן זית

הכנה:

  1. לשפוך את כל המצרכים לקערה, לערבב היטב
  2. לבדוק טעמים, אם צריך תוסיפו מלח, אני לא הוספתי כלום
  3. לשפוך את התערובת לתוך השק בד/חיתול ולתלות מעל הכיור להגיר נוזלים, אני השארתי לילה
  4. להוציא את הלבאנה לקערה, להכין צנצנת או קערית עם שמן זית, ליצור כדורים ולהניח בתוך השמן
  5. להכניס למקרר

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים