היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פלפל שושקה ממולא

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

איך שראיתי את הפלפלים האלה בסופר, ראיתי סיר ממולאים…

מצרכים:

  1.  10 פלפלים, לבחור פלפלים עם קליפה עבה
  2. 2 כוסות אורז עגול או כל אורז אחר שטוף ומסונן
  3. 3 בצלים בינוניים קצוצים 
  4.  5 שיני שום קצוצות 
  5.  2 עגבניות קצוצות
  6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
  7. קופסא עגבניות משומרות
  8. 2 כוסות חד פעמי מים קרים
  9. מיץ לימון משני לימונים
  10.  1/2 כוס שמן 
  11. מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור, מעט מכל תבלין

הכנה:

  1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד 
  2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיבים.
  3. להוסיף תבלינים, שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 10 דקות, לכבות את האשלהוסיף אורז, לערבב ולתת לתערובת להתקרר
  4. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח בסיר
  5. לשפוך את העגבניות המרוסקות והמים לקערה להוסיף מעט מיץ לימון ומלח, לערבב ולשפוך מעל הפלפלים
  6. להביא לרתיחה של חמש דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך 40-45 דקות
  7. לטעום מהמילוי, אם מוכן, לכבות את האש

סרטון על דרך ההכנה גם באינסטגרם שלי

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

  1. היי אורנה, מתנצלת, עכשו ראיתי את התגובה שלך, הוספתי במתכון, תודה

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: