מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פלפל שושקה ממולא

איך שראיתי את הפלפלים האלה בסופר, ראיתי סיר ממולאים…

מצרכים:

  1.  10 פלפלים, לבחור פלפלים עם קליפה עבה
  2. 2 כוסות אורז עגול או כל אורז אחר שטוף ומסונן
  3. 3 בצלים בינוניים קצוצים 
  4.  5 שיני שום קצוצות 
  5.  2 עגבניות קצוצות
  6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
  7. קופסא עגבניות משומרות
  8. 2 כוסות חד פעמי מים קרים
  9. מיץ לימון משני לימונים
  10.  1/2 כוס שמן 
  11. מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור, מעט מכל תבלין

הכנה:

  1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד 
  2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף את הבצלים ולטגן עד שמזהיבים.
  3. להוסיף תבלינים, שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 10 דקות, לכבות את האשלהוסיף אורז, לערבב ולתת לתערובת להתקרר
  4. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח בסיר
  5. לשפוך את העגבניות המרוסקות והמים לקערה להוסיף מעט מיץ לימון ומלח, לערבב ולשפוך מעל הפלפלים
  6. להביא לרתיחה של חמש דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך 40-45 דקות
  7. לטעום מהמילוי, אם מוכן, לכבות את האש

סרטון על דרך ההכנה גם באינסטגרם שלי

2 תגובות

  1. היי אורנה, מתנצלת, עכשו ראיתי את התגובה שלך, הוספתי במתכון, תודה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: