אין כמו עוגת גבינה, אני מאוד אוהבת ובתקופה הזו הכי בא להכין עוגות גבינה. העוגה כרגיל כמו כל המתכונים שלי קלה להכנה עם מצרכים זמינים.ממליצה (לא חובה) לאפות את העוגה בתבנית עם מים, למלא תבנית של התנור ומעל להניח את תבנית העוגה.
מצרכים לבצק:
- 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד שידגיש את הצבעים, או רגילים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר אפשר לוותר
מצרכים לתערובת הגבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים שלמות בגודל M
- 1 חבילה אינסטנט וניל
- 2 חבילות סוכר וניל
מצרכים לציפוי לאחר אפייה
2 שמנת רגילה + מעט דבש עם נגיעות פטל ושושנים – אם אין לכם: 2 כפות אבקת סוכר או דבש רגיל להמתיק
הכנה:
- לחמם תנור ל-175 מעלות, להכין תבנית בגודל 24 ס"מ, להניח נייר אפייה בתחתית
- במעבד מזון: לרסק היטב ביסקוויטים, חמאה, סוכר
- לשטח 3/4 מהתערובת בתבנית, 1/4 להשאיר לפיזור לאחר האפייה, להכניס שתי המסות למקפיא
- להכניס לקערה: גבינה, ביצים, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וניל, לערבב עם מקצפת יד במהירות איטית לתערובת אחידה
- להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך את תערובת הגבינה מעל הביסקוויטים
- להכניס לתנור לאפיה של חצי שעה
- להכין את הציפוי: לערבב שמנת וסוכר עד להמסת הסוכר, להניח בצד.
- לאחר חצי שעה להוציא את העוגה מהתנור, לשפוך עליה את השמנת, ליישר ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.
- להוציא מהתנור, לפזר מעל את פירורי הביסקוויטים ששמרנו, להכניס למקרר לפחות ללילה להתגבש (לכסות כמובן)
.