היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה וביסקוויטים הכי קלה וטעימה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סרטון על תהליך הכנת העוגה כאן

אין כמו עוגת גבינה, אני מאוד אוהבת ובתקופה הזו הכי בא להכין עוגות גבינה. העוגה כרגיל כמו כל המתכונים שלי קלה להכנה עם מצרכים זמינים.ממליצה (לא חובה) לאפות את העוגה בתבנית עם מים, למלא תבנית של התנור ומעל להניח את תבנית העוגה.

מצרכים לבצק:

  1. 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד שידגיש את הצבעים, או רגילים
  2. 50 גרם חמאה מומסת
  3. 3/4 כוס סוכר

מצרכים לתערובת הגבינה:

  1. 750 גרם גבינה לבנה 5%
  2. 4 ביצים שלמות בגודל M
  3. 1 חבילה אינסטנט וניל
  4. 2 חבילות סוכר וניל

מצרכים לציפוי לאחר אפייה

2 שמנת רגילה + מעט דבש עם נגיעות פטל ושושנים – אם אין לכם: 2 כפות אבקת סוכר או דבש רגיל להמתיק

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-175 מעלות, להכין תבנית בגודל 24 ס"מ, להניח נייר אפייה בתחתית
  2. במעבד מזון: לרסק היטב ביסקוויטים, חמאה, 1/4 כוס מהסוכר
  3. לשטח 3/4 מהתערובת בתבנית, 1/4 להשאיר לפזר לאחר האפייה, להכניס שתי המסות למקפיא 
  4.  להכניס לקערה: גבינה, ביצים, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וניל ויתרת הסוכר, לערבב עם מקצפת יד במהירות איטית לתערובת אחידה
  5. להוציא את התבנית מהמקפיא, לשפוך את תערובת הגבינה מעל הביסקוויטים
  6. להכניס לתנור לאפיה של חצי שעה
  7. בינתיים לערבב 2 שמנת רגילה עם 2 כפות סוכר עד להמסת הסוכר, להניח בצד.
  8. לאחר חצי שעה להוציא את העוגה מהתנור, לשפוך עליה את השמנת, ליישר ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.
  9. להוציא מהתנור, לפזר מעל את פירורי הביסקוויטים ששמרנו, להכניס למקרר לפחות ללילה להתגבש (לכסות כמובן)

 

.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים